Οι Mercedes-AMG A 45 & CLA 45 γίνονται «55άρες»

Η Mercedes γιορτάζει 55 χρόνια πορείας της AMG και συνεχίζει το λανσάρισμα ειδικών, επετειακών εκδόσεων. Μετά τη G-Class, σειρά παίρνουν οι A 45 και CLA 45.

Οι οπτικές διαφορές των Edition 55 σε σχέση με τις απλές «45άρες» επικεντρώνονται στα αυτοκόλλητα, που κοσμούν το κάτω μέρος των θυρών, και τις αεροδυναμικές προσθήκες. Οι Edition 55 διαθέτουν τα πακέτα AMG Night Package και AMG Aerodynamic package, που βάζουν τις μαύρες πινελιές τους σε διάφορα μέρη του αμαξώματος (όπως η μάσκα και το σήμα) και προσθέτουν πιο επιθετικό splitter, μαζί με ακροπτερύγια, στον εμπρός προφυλακτήρα. Η A 45 έχει και μεγαλύτερη αεροτομή, αλλά οι Γερμανοί δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες μόνο από την επετειακή CLA 45 Coupe (προφανώς γιατί είναι η μόνη που διατίθεται και στην Αμερική).

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Digital White Metallic (λευκό) και του Cosmos Black Metallic των φώτο, έχοντας τις 19άρες ζάντες σε Titanium Grey φινίρισμα και με «Edition 55» καπάκια. Πέρα από τα αυτοκόλλητα στις πόρτες, ακόμα και η τάπα της βενζίνης φέρει το λογότυπο της AMG και δίνει το δικό του, μοναδικό τόνο.

Στο εσωτερικό συναντάμε διχρωμία κόκκινού-μαύρου στις δερμάτινες επενδύσεις, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας. Καθίσματα και πόρτες δέχονται τις περιποιήσεις του δέρματος Nappa, την ώρα που το τιμόνι διαθέτει την πατενταρισμένη επένδυση μικροϊνών Dinamica της Mercedes. Τα φιλέτα ανθρακονημάτων και αλουμινίου είναι επίσης παρόντα, σε κεντρική κονσόλα και διακόπτες/τιμόνι/πεντάλ αντίστοιχα.

Οι A 45/CLA 45 Coupe/CLA 45 Shooting Brake Edition 55 κινούνται από τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο , με απόδοση 387 ίππων και 487 Nm σε απλή και 421 άλογα/ 500 Nm σε S εκδοχή. Οι εορταστικές Mercedes τιμώνται αρκετά υψηλότερα από τις απλές και S εκδόσεις, ζητώντας στη Γερμανία 14.280 και 12.614 ευρώ παραπάνω αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store