Το φαντασμαγορικό ταμπλό της νέας Mercedes EQS

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε εκ των έσω το μεγάλο και πολυτελές ηλεκτρικό της μοντέλο EQS, με το φαντασμαγορικό ταμπλό, όπου ξεχωρίζει η προαιρετική οθόνη MBUX Hyperscreen. Αυτή διαθέτει εντυπωσιακό εύρος 141 εκατοστών, ενώ η περιοχή που μπορούν να βιώσουν οι επιβάτες είναι 2.432,11 τετραγωνικά εκατοστά. Το μεγάλο και καμπύλο γυάλινο κάλυμμα της οθόνης δημιουργείται με χύτευση σε θερμοκρασίες περίπου 650 βαθμούς Κελσίου. Μια διαδικασία που επιτρέπει μια χωρίς παραμόρφωση προβολή της οθόνης σε ολόκληρο το πλάτος του οχήματος, ανεξάρτητα από την ακτίνα του καλύμματος οθόνης.

Υπάρχουν συνολικά 12 ενεργοποιητές κάτω από την οθόνη αφής για απτική ανάδραση κατά τη λειτουργία. Εάν το δάχτυλο αγγίζει ορισμένα σημεία εκεί, προκαλούν μια απτή δόνηση στην πλάκα κάλυψης. Επίσης, δύο επιστρώσεις του καλύμματος μειώνουν τις αντανακλάσεις και διευκολύνουν τον καθαρισμό. Μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές του MBUX είναι οι εξής: 8 πυρήνες CPU, 24-gigabyte RAM και 46,4 GB μνήμη RAM.

Στην οθόνη MBUX Hyperscreen συνδυάζονται άψογα αρκετές οθόνες OLED, μαζί με τους τέλεια ενσωματωμένους αεραγωγούς. Το MBUX Hyperscreen περιβάλλεται από ένα ενιαίο πλαστικό εμπρός πλαίσιο, ενώ το ορατό του μέρος είναι βαμμένο σε μια περίπλοκη διαδικασία τριών στρωμάτων «Silver Shadow». Δική του οθόνη έχει και ο συνεπιβάτης, ο οποίος μπορεί να προσαρμόσει το περιεχόμενο μέσα από τα έως διαφορετικά προφίλ. Ωστόσο, οι λειτουργίες ψυχαγωγίας στην οθόνη του συνοδηγού είναι διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Εάν δεν κάθεται κανείς στη διπλανή θέση, τότε η οθόνη γίνεται διακοσμητική και μπορούν να εμφανίζονται για παράδειγμα κινούμενα αστέρια της Mercedes. Όλα τα γραφικά είναι διακοσμημένα σε ένα νέο συνδυασμό μπλε / πορτοκαλί χρώματος, ενώ διαφορετικός είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Χάρη στον καθαρό σχεδιασμό της οθόνης, το MBUX Hyperscreen είναι διαισθητικό και εύκολο στη χρήση.

Στα συστήματα ψυχαγωγίας συχνά απαιτούνται αρκετά βήματα λειτουργίας για τον έλεγχό τους. Για να μειώσει περαιτέρω αυτά τα βήματα αλληλεπίδρασης, η Mercedes-Benz έχει αναπτύξει ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Πάνω από 20 επιπλέον λειτουργίες – από το πρόγραμμα ενεργού μασάζ έως την υπενθύμιση γενεθλίων και τη λίστα υποχρεώσεων – προσφέρονται αυτόματα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης όταν σχετίζονται με τον πελάτη. Το «Magic Modules» είναι το εσωτερικό όνομα που έχουν δώσει οι προγραμματιστές σε αυτές τις ενότητες προτάσεων.

Επίσης, το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) καθαρίζει τον εισερχόμενο εξωτερικό αέρα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, ο αέρας φιλτράρεται από το φίλτρο αέρα καμπίνας του αυτόματου συστήματος κλιματισμού. Το διοξείδιο του θείου και τα οξείδια του αζώτου καθώς και οι οσμές μειώνονται επίσης χάρη στην επίστρωση ενεργού άνθρακα στο φίλτρο HEPA και στο φίλτρο καμπίνας. Το φίλτρο HEPA αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού ENERGIZING AIR CONTROL Plus και χρησιμοποιεί το χώρο κάτω από το μπροστινό καπό του EQS.

Get it on Google Play Download on the App Store