Τσουνάμι ισχύος η Mercedes-AMG των 2.250 ίππων

Με το καλοκαίρι να τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος, η νέα Mercedes-AMG των 2.250 ίππων αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για πλωτά «dragster».

Το Nighthawk AMG Black Series εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Cigarette Racing Team και όπως βλέπουμε, αντλεί έμπνευση από την τετράτροχη ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας: την GT Black Series. Το πορτοκαλί χρώμα και ο συνδυασμός του με μαύρες πινελιές προέρχεται από το supercar των 730 ίππων, ενώ ο σχεδιασμός του αγωνιστικού ταχύπλοου αποτελεί προϊόν της πένας του επικεφαλής σχεδιασμού για τη Mercedes-AMG, Gorden Wagener. Ενδεικτικό της επιρροής από τα αυτοκίνητα είναι η κατασκευή της πλώρης και του hardtop από ανθρακόνηματα, εν είδει των αντίστοιχων καπό και οροφής.

Στο κατάστρωμα συναντάμε ειδικά σχεδιασμένες επενδύσεις, που απωθούν την ηλιακή ακτινοβολία και αποτρέπουν το «κάψιμο» (χρόνιο πρόβλημα των δερμάτινων σαλονιών τους θερινούς μήνες), διατηρώντας τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα ακόμα κι όταν επικρατεί καύσωνας. Δυο σειρές των τριών καθισμάτων απολαμβάνουν τη θαλπωρή του hardtop, ενώ άλλοι δυο καναπέδες στο πίσω μέρος φροντίζουν για έναν μέγιστο αριθμό επιβατών που δύναται να ξεπεράσει τους 10. Με τις ταχύτητες που πιάνει το Nighthawk όμως, καλό θα είναι να ασφαλίζονται σωστά στις θέσεις τους.

Χάρις στους 5 κινητήρες 4.6 V8 450R της Mercury Racing (450 ίπποι έκαστος) η Black Series που σκίζει τα κύματα με την ορμή 2.250 ίππων, μπορεί να ξεπεράσει τα 144 χλμ./ώρα σε ανοιχτή θάλασσα, φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία τα 137 χλμ./ώρα ακόμα και με 10 άτομα εν πλω!

Η Mercedes δεν ανακοινώνει τιμή για το συγκεκριμένο ταχύπλοο των 12,5 μέτρων, που κατασκευάστηκε ειδικά για το Miami International Boat Show (παρόλο που ακυρώθηκε, λόγω πανδημίας). Αν υπολογίσουμε πάντως πως η σειρά Nighthawk ξεκινά από τις 800.000 δολάρια (670.000 ευρώ), κάθε ένας από τους 4.6 V8 κοστίζει 50.000 (42.000 ευρώ) και υπάρχουν μοναδικά χαρακτηριστικά πάνω του (η βαφή α λα GT Black Series κλπ), εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως το εκατομμύριο το έχει… «στο νερό».

Get it on Google Play Download on the App Store