Εντυπωσιάζει το νέο roadster MG Cyberster

Η MG ήταν παραδοσιακά γνωστή για τα σπορ roadster αυτοκίνητά της, μεταξύ των οποίων τελευταίο δείγμα ήταν το MG TF. Το νέο MG Cyberster που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης αποτελεί το διάδοχό του, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει επίσημα τα σχέδια παραγωγής του και το λανσάρισμά του στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024.

Ηλεκτρίζει και σε εμφάνιση

Το έντονα σπορτίφ στυλ του Cyberster αποτίνει φόρο τιμής στα κλασικά roadster από την πλούσια κληρονομιά της MG. Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα αποτελούν το μακρύ καπό με το χαμηλό ρύγχος, οι πολλές καμπύλες επιφάνειές του και οι ακμές στο τελείωμα του πίσω μέρους. Επίσης εφοδιάζεται με υφασμάτινη οροφή, ενώ οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω σαν φτερά. Συνολικά είναι πολύ ισορροπημένο, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες και με κομψά στοιχεία από άκρη σε άκρη. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για μήκος 4.535 χιλιοστά, πλάτος 1.913 χιλιοστά, ύψος 1.329 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.690 χιλιοστά.

Για το εσωτερικό δεν δόθηκαν φωτογραφίες, ωστόσο από όσο φαίνεται διαθέτει και αυτό μοντέρνα εμφάνιση με ρετρό στοιχεία. Η MG από την πλευρά της αναφέρει ότι διαθέτει μια σύγχρονη καμπίνα με τεχνολογία αιχμής.

Κινητήρες έως 544 ίππους

Η MG δεν ανακοίνωσε επίσημα στοιχεία σχετικά με τους κινητήρες του αμιγώς ηλεκτρικού Cyberster. Όμως λέγεται ότι θα διαθέτει πίσω κίνηση με ηλεκτροκινητήρα 314 ίππων ή τετρακίνηση με συνολική ισχύ 544 ίππων. Το βάρος του θα ξεκινά από 1.850 κιλά, τα οποία είναι αρκετά για ένα roadster, όμως η ηλεκτρική ισχύς δεν θα δυσκολεύεται να προσφέρει τις απαιτούμενες γρήγορες επιδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store