Πολίτης του κόσμου το νέο Mitsubishi Colt

Η Mitsubishi έδωσε άλλη μια επίσημη εικόνα από το νέο Colt, που αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα παγκοσμιοποίησης και επικάλυψης αναγκών, τόσο εμπορικής όσο και βιομηχανικής φύσης.

Η teaser φωτογραφία μας δείχνει το όνομα του μοντέλου και της εταιρίας στο πίσω μέρος, με το «Mitsubishi» να δεσπόζει ολογράφως στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Από αυτή, το σχήμα του προφυλακτήρα και κυρίως το φανάρι που κρύβεται στη σκιά, φαίνεται η γαλλική «ανατροφή» του Colt 6ης γενιάς. Όπως το νέο ASX, έτσι και το supermini των «Τριών Διαμαντιών» θα είναι επί της ουσίας Renault με άλλα σήματα. Captur το ASX, Clio το Colt.

Κινητήρες MPI, Turbo και Hybrid

Το νέο Mitsubishi Colt θα προσφέρεται με κινητήρες αμιγώς βενζίνης, αλλά και σε υβριδική έκδοση, καθώς πρόκειται να μοιράζεται μηχανικά σύνολα από το Renault Clio. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.0 MPI ισχύος 66 ίππων. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων και επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 130 γρ./χλμ.

Πιο πάνω τοποθετείται το 3κύλινδρο turbo μοτέρ 1.0 MPI-T, απόδοσης 91 ίππων. Η μετάδοση γίνεται με 6άρι κιβώτιο, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 128 γρ./χλμ. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το φουλ υβριδικό 1.6 Hybrid (HEV), με τη συνδυαστική ισχύ των 143 ίππων. Αποτελείται από το βενζινοκινητήρα, δύο ηλεκτροκινητήρες, μια μπαταρία 1,2 kWh και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multimode. Η Mitsubishi ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 104 γρ./χλμ.

Το νέο Mitsubishi Colt βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B από τη συνεργασία μεταξύ Renault, Nissan και Mitsubishi. Διαθέτει τα πιο πρόσφατα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη.

Πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Colt θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2023, ενώ το λανσάρισμά του στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2023. Η παραγωγή του θα γίνεται στην Τουρκία, στο εργοστάσιο της Renault στην Προύσα.

Get it on Google Play Download on the App Store