Δυναμίτης το νέο Hyundai Kona N!

Φωτιά στα όνειρα των φανατικών θαυμαστών της βάζει η Hyundai με τη δημοσιοποίηση των πρώτων φωτογραφιών του «καυτού» Hyundai Kona N! Όπως δείχνουν τα πράγματα, το Compact SUV επιδόσεων θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα την άνοιξη, αλλά μέχρι τότε η Hyundai θα μας δίνει μερικές δόσεις του νέου της εντυπωσιακού μοντέλου.

Από τις πρώτες εικόνες που είδαμε, είναι ξεκάθαρο το επιθετικό παρουσιαστικό που θα διαθέτει το Kona N, που θα ασπάζεται τον ανανεωμένο σχεδιασμό της σειράς που γνωρίσαμε πρόσφατα. Το Kona N όπως κι όλα τα μοντέλα Ν, διαθέτει ένα πιο άγριο μούτρο, με μεγάλη μάσκα, αλλά και τρεις εισαγωγές αέρα στο χαμηλότερο τμήμα του καπό. Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν επιπλέον αεροδυναμικές προσθήκες, όπως τονισμένα μαρσπιέ, ενώ ιδανικά με το σπορ παρουσιαστικό δένουν οι κόκκινες λεπτομέρειες στο τελείωμα του εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει ο μεγάλος διαχύτης, από τον οποίο ξεπροβάλλουν οι δυο απολήξεις των εξατμίσεων, στο ανώτερο σημείο της πέμπτης πόρτας έχει τοποθετηθεί μια αεροτομή, ενώ εντύπωση προκαλεί το τριγωνικό φως για το τρίτο στοπ!

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Hyundai έχει τοποθετηθεί μια νέα πιο σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το πόσο, συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις του Kona. Οι ζάντες έχουν νέο σχεδιασμό κι από πίσω ξεπροβάλλουν τα νέα μεγαλύτερα φρένα, με σκοπό να διαχειριστούν την επιπλέον ιπποδύναμη. Όπως έχει επιβεβαιώσει κι η Hyundai, η πηγή της δύναμης θα είναι ένας 2λίτρος turbo κινητήρας βενζίνης, όμοιων χαρακτηριστικών με το i30N, με τα νούμερα ισχύος να μην έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις η δύναμη θα κυμαίνεται από 250 ίππους (το λιγότερο) έως και 280 άλογα, όπως και στο νέο i30 N Performance Pack.

Η δύναμη θα μεταφέρεται στον εμπρόσθιο άξονα και κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστικά από το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Για την καλύτερη ακόμα απόδοση στο δρόμο, υπάρχει κι ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store