Νέα μεγαλειώδης ναυαρχίδα Hyundai Grandeur

Πολυτελή Hyundai δεν είναι μόνο τα Genesis. Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει λιμουζίνα στις τάξεις της, με το δικό της σήμα στο καπό. Μιλάμε φυσικά για τη ναυαρχίδα Grandeur, που παράγεται αδιαλείπτως από το 1986 και μόλις μπήκε στην 7η γενιά της.

Το Grandeur MK7 παρουσιάζεται ριζικά αλλαγμένο σε σχέση με τον προκάτοχο, ενστερνιζόμενο πολλά στοιχεία από τις φουτουριστικές γραμμές του MPV Staria. Στο εμπρός μέρος κερδίζει όλα τα βλέμματα η ενιαία διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων, που αποτελούνται από μια λωρίδα LED. Ίδια διαρρύθμιση συναντάμε και στο πίσω μέρος, που δανείζεται το σχήμα από το Ioniq 6 και συνιστά ένα από τα πιο ιδιαίτερα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Στον εμπρός προφυλακτήρα κυριαρχεί η κυψελοειδής εισαγωγή, ενώ το προφίλ κυριαρχείται από τις μεγάλες ζάντες (αδιευκρίνιστων διαστάσεων), τις πτυσσόμενες χειρολαβές και την ιδιόμορφη διαμόρφωση τρίτης κολόνας-παραθύρου.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, όπου πλέον δεσπόζουν 3 οθόνες και μια οριζόντια διάταξη για τους αεραγωγούς, σε μια καμπίνα που συνδυάζει ρετρό χαρακτηριστικά με ψηφιακότητα και πολυτέλεια. Οι Κορεάτες δεν αναφέρουν τη διάσταση των οθονών, αλλά είναι πρόδηλη η ενιαία διάταξη του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του infotainment, με την τρίτη οθόνη να αναλαμβάνει το χειρισμό του κλιματισμού. Ούτε διαστάσεις ανακοινώνονται από τη Hyundai, όμως από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το νέο Grandeur είναι μεγαλύτερο από τα 2.885 χλστ. μεταξονίου και τα 4.990 χλστ. μήκους του προηγούμενου, οπότε θα πρέπει να είναι ακόμα πιο ευρύχωρο από πριν.

H κορεατική φίρμα παραμένει κρυψίνους και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της. Το απερχόμενο Grandeur πάντως έχει στη βάση του τον 2.5άρη Smartstream τετρακύλινδρο των 198 ίππων, με την κορυφή της γκάμας να είναι υπόθεση του 3.3 GDi V6 των 290 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store