Νέες Lamborghini Invencible & Autentica τιμούν τον V12

Η Aventador Ultimae δεν ήταν τελικά η τελευταία Lamborghini με ατμοσφαιρικό V12, παρότι αυτό έλεγαν οι Ιταλοί και υποδηλώνει το όνομά της. Η τιμή αυτή ανήκει εν τέλει στις νέες Invencible και Autentica, που εκτός από τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα αποτίνουν φόρο τιμής σε μια σειρά από ειδικές δημιουργίες της Sant’Agata.

Αμφότερες συνδυάζουν στοιχεία από τις Reventon, Veveno, Centenario, Sian, Sesto Elemento και Essenza SCV12, με την Invencible (ανίκητη) να έχει κουπέ αμάξωμα, το οποίο ντύνεται στο Rosso Efesto χρώμα και επιδεικνύει τη γυμνή ομορφιά των ανθρακονημάτων. H roadster Autentica αντίθετα, καλύπτεται από το χρωματικό συνδυασμό Grigio Titans-Matt Black και τις μπλε Giallo Auge λεπτομέρειες στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Στο εσωτερικό κάθε Lambo συναντάμε ανάλογους με το αμάξωμα συνδυασμούς: Rosso Efesto και Nero Cosmus (κόκκινο-μάυρο κοινώς) η «Ανίκητη», Nero Cosmus και Grigio Octans (μαύρο-γκρι) η «Αυθεντική».

Κάτω από τα ανθρακονημάτινα -και με αρκετά πάνελ (όπως τα πίσω φανάρια) να αποτελούν προϊόντα 3D εκτυπώσεων- κορμιά τους, οι δυο Ιταλίδες κρύβουν τον ιστορικό 6.5 V12, στην τελευταία του αμιγώς ατμοσφαιρική εμφάνιση (ήδη τον έχουμε δει σε υβριδική, στη Sian). Η απόδοση είναι ταυτόσημη με της Aventador LP 780-4 Ultimae, ήτοι 780 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ. και 720 Nm στις 6.750 σ.α.λ. Πανομοιότυπες («copy-paste» για την ακρίβεια) είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 2,8 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ. και την τελική να ανέρχεται στα 355 χλμ./ώρα.

Τιμές δεν ανακοινώνονται για καμιά από τις δυο, ωστόσο σίγουρα οι Invencible και Autentica θα στοιχίζουν πολύ παραπάνω από τις 459.000 ευρώ, που κοστίζει η Aventador Ultimae στην Ιταλία.

Get it on Google Play Download on the App Store