Νέο 5θυρο MINI για πρακτικό lifestyle

Η MINI παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της 5θυρης έκδοσης, που δίνει έμφαση στο συνδυασμό της πρακτικότητας με τον lifestyle χαρακτήρα του 3θυρου. Συνδυασμός που έχει απήχηση στο αγοραστικό κοινό, καθώς μόνο το 2020 πάνω από 56.000 φίλοι της βρετανικής μάρκας επέλεξαν αυτό το μοντέλο, ενώ συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερα από 500.000 σε όλο τον κόσμο.

Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, η εξαγωνική μάσκα και οι στρογγυλοί προβολείς είναι στοιχεία κλειδιά στη σχεδίαση, ακόμα περισσότερο από πριν. Οι προβολείς LED περιλαμβάνονται τώρα στο βασικό εξοπλισμό όπως και τα πίσω φώτα LED με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack). Κάθετοι αεραγωγοί αντικαθιστούν τα φώτα ομίχλης, των οποίων τη λειτουργία αναλαμβάνει τώρα ο φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών. Όπως η λειτουργία Matrix της μεγάλης σκάλας φώτων, αποτελεί τμήμα του συστήματος προσαρμοζόμενων προβολέων LED (Adaptive LED Headlights). Επιπλέον, ο προφυλακτήρας που τώρα βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος, συνεισφέρει στην ενίσχυση του μοντέρνου και ποιοτικού τόνου στο εμπρός μέρος.

Η προαιρετική οροφή Multitone Roof προσφέρει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης στο παρουσιαστικό του MINI, αλλάζοντας τρία χρώματα από την αρχή μέχρι το τέλος της! Η χρωματική διαβάθμιση  ξεκινά με San Marino Blue, συνεχίζεται με Pearly Aqua και ολοκληρώνεται με Jet Black στο πίσω τμήμα της Multitone Roof, η οποία συνδυάζεται με όλους σχεδόν τους εξωτερικούς χρωματισμούς του 5θυρου MINI, μεταξύ των οποίων το νέο μεταλλικό χρώμα Rooftop Grey

Στο εσωτερικό, το κατά 72 χλστ. μεγαλύτερο μήκος και 160 χλστ. περισσότερο μεταξόνιο (3.893 χλστ. και 2.655 χλστ. συνολικά) σε σχέση με το 3θυρο κάνουν όλη τη διαφορά για την αύξηση των χώρων. Το πίσω κάθισμα έχει τριθέσια διάταξη, με το 5θυρο MINI να καθίζει έως 5 επιβάτες. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί με την αναδίπλωση των στάνταρ διαιρούμενων (60: 40) πλατών των πίσω καθισμάτων από 278 μέχρι 941 λίτρα, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ταμπλό και καθίσματα διαθέτουν νέες επενδύσεις, με τη χρήση Piano Black να είναι περισσότερη σε σχέση με πριν και να αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα της καμπίνας των επιβατών.

Στην πλευρά του οδηγού, ξεχωρίζει η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (προαιρετική) και το σπορ δερμάτινο τιμόνι (στάνταρ) με ανασχεδιασμένα πολυλειτουργικά μπουτόν. Για τις κρύες ημέρες, διατίθεται τώρα προαιρετικά για πρώτη φορά θερμαινόμενο τιμόνι. Η ανασχεδιασμένη οθόνη αφής των 8,8 ιντσών κεντρίζει τα βλέμματα, έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον φωτισμό. Το φόντο απεικόνισης στην οθόνη του κεντρικού οργάνου και στην οθόνη του ψηφιακού cockpit μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Τα «Lounge» και «Sport» modes έχουν τη δική τους χρωματική φιλοσοφία. Το φόντο απεικόνισης μπορεί να συνδυάζονται με τα MINI Driving Modes ενώ σε συνδυασμό με το νέο, προαιρετικό Ambient Light, οι αποχρώσεις της οθόνης μπορούν να εναρμονίζονται με το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού.

Το νέο 5θυρο MINI αναμένεται στη χώρα μας τον προσεχή Μάρτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store