Νέο Audi RS Q3 Edition γιορτάζει 10 χρόνια SUV γκάζια

Το Audi RS Q3 ήταν από τα πρώτα μικρομεσαία crossovers, που έφερε στην κατηγορία επιδόσεις και γκάζια από τα ανώτερα στρώματα των SUVs. Φέτος, στη δεύτερη γενιά του πια, το «ψηλωμένο RS 3» γιορτάζει 10 χρόνια καριέρας και λανσάρεται στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής Editon 10 Years.

Το επετειακό RS Q3 ξεχωρίζει εμφανισιακά από το αποκλειστικό χρώμα Chronos Gray (προαιρετικά το ματ Dew Silver, που διατίθεται και στις υπόλοιπες εκδόσεις), τις νέες ζάντες των 21 ιντσών που περιβάλλονται από ελαστικά 255/35, ενώ προαιρετικά διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα 19 ιντσών, με τις δαγκάνες να βάφονται σε μεταλλικό γκρι χρώμα (Antracite Gray) και προαιρετικά σε κόκκινο ή μπλε. Οι μαύρες πινελιές επίσης διαφοροποιούν το look του Edition 10 Years, οι οποίες απαντώνται στα σήματα, τα καλύμματα των καθρεπτών, το πλαίσιο των παραθύρων, χαμηλά στις πόρτες, στο διαχύτη και τη γρίλια του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ φιμέ είναι και τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα νέα μπάκετ καθίσματα, που ντύνονται σε ένα συνδυασμό δέρματος Dinamica και ανθρακονημάτων, με ραφές στο χρώμα του χαλκού. Τα ανθρακονήματα καλύπτουν μέρος του ταμπλό και των θυρών, με τον κόκκινο ambient φωτισμό να δημιουργεί την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ο 2.5άρης πεντακύλινδρος TFSI, που γνωρίζουμε από το RS 3, παράγει 400 ίππους στις 5.850-7.000 σ.α.λ. και 480 Nm στις 1950-5850 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic και σύστημα τετρακίνησης Quattro. Οι επιδόσεις παραμένουν εξαιρετικές, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,5 δλ. και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του RS Q3 Edition 10 Years θα περιοριστεί σε 555 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store