Νέο Genesis G70 ξεκινά από τα 304 άλογα

Η εκπληκτικά θεαματική άνοδος των κορεατικών αυτοκινήτων, αποτυπώνεται ιδανικά στην περίπτωση της Genesis. Το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai, που έχει φτάσει σήμερα να προκαλεί πονοκεφάλους στους Γερμανούς μέσα στην ίδια τους τη χώρα, προσφέροντας εξαιρετικές προτάσεις και περισσότερες παροχές από τον ανταγωνισμό, σε χαμηλότερες τιμές. Το νέο G70 αποτελεί τρανό παράδειγμα.

Το ανανεωμένο premium μεσαίο της Genesis έκανε πρεμιέρα στην αγορά της Νοτίου Κορέας, διατηρώντας αναλλοίωτο τον δυναμισμό της σχεδίασης. Οι αλλαγές στο παρουσιαστικό περιλαμβάνουν νέα σχέδια για τις ζάντες (18 ή 19 ιντσών) και δυο καινούργια χρώματα στην παλέτα, ονόματι Kawah Blue (των φώτο) και Bartna Grey. Στο εσωτερικό συναντάμε λιγότερους διακόπτες, με μια δεύτερη οθόνη κάτω από τους αεραγωγούς να αναλαμβάνει το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού. H κεντρική των 10,25 ιντσών φιλοξενεί νέα γραφικά, ενώ το ίδιο ισχύει για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν την κατάσταση στο μηχανοστάσιο, όπου το G70 διαθέτει πλέον 52 ίππους και 70 Nm παραπάνω! Ο 2.0λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο δίνει τη θέση του στον σημαντικά ισχυρότερο 2.5άρη υπερτροφοδοτούμενο, ο οποίος παράγει 304 άλογα και 422 Nm ροπής. Η βασική έκδοση (που μόνο τέτοια δεν μπορείς να την πεις) του G70 στην Κορέα έχει και φρένα Brembo, δημιουργώντας ένα απίθανο sport sedan πακέτο σε τιμή-πρόκληση. Το νέο G70 ξεκινά από τα 43,15 εκατ. γουόν (από 45,11 εκατ. το station wagon), που ισοδυναμούν με μόλις 30.119 ευρώ (31.442 ευρώ το wagon)! Ακόμα και το ισχυρότερο 3.3 V6 twinturbo των 370 ίππων, ξεκινά από τα 48,05 εκατ. γουόν (33.500 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store