Νέο ηλεκτρικό Mini Cooper SE Convertible για λίγους

Η Mini βάζει στην παραγωγή το πρωτότυπο του Cooper SE Convertible, δημιουργώντας παράλληλα μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου της.

Το πρωτότυπο SE Convertible EV είχε παρουσιαστεί τον περσινό Ιούλιο, όμως τότε η βρετανική εταιρία ήταν ξεκάθαρη για την παραμονή του σε αυτό το στάδιο. Η θετική ανταπόκριση από το κοινό, όμως, τούς άλλαξε γνώμη και ένα 6μηνο αργότερα η έκδοση παραγωγής είναι γεγονός. Οι αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο περιορίζονται σε μικρές λεπτομέρειες, καθώς ακόμα και το αεροδυναμικό σχέδιο των 17άρων ζαντών είναι ίδιο. Δυο χρώματα είναι διαθέσιμα (Enigmatic Black ή White Silver), με το σήμα να βάφεται σε piano black.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις και ακόμα περισσότερες ενθέσεις piano black, με πινελιές λαχανί αποχρώσεων. Φυσικά η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το κλειστό Cooper SEεντοπίζεται στην υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, που μπορεί να ανοιγοκλείσει και εν κινήσει σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα. Κατά τα λοιπά, ίδια εικόνα μεταξύ των ηλεκτρικών Mini.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 184 ίππων και 270 Nm, τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά λογικά δεν θα πρέπει να απέχουν από τα 7,3 δλ. του κανονικού Cooper SE για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ και η τελική ταχύτητα θεωρείται σίγουρο πως εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 32,6 kWh, τέλος, προσφέρει μέγιστη αυτονομία 201 χλμ.

Η παραγωγή του Cooper SE Convertible δεν θα φτάσει ούτε τα 1.000 κομμάτια, καθώς μόλις 999 αυτοκίνητα θα διατεθούν (όλα για την αγορά της Ευρώπης).

Get it on Google Play Download on the App Store