Νέο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV Volvo C40 Recharge

Ένα ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παρουσιάζει η Volvo, με την εντυπωσιακή μορφή του C40 Recharge. Το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της σουηδικής φίρμας που σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό.

Το εμπρός μέρος λανσάρει μια νέα και πιο επιθετική ταυτότητα για τα EV της Volvo, με τους προβολείς να διαθέτουν τεχνολογία pixel και τη μάσκα να ξεχωρίζει χάρις στο ενιαίο πάνελ. Στο προφίλ η γραμμή της οροφής, που θυμίζει κουπέ, τραβάει όλα τα βλέμματα, ενώ πίσω τα φαντασμαγορικά φωτιστικά σώματα , οι έντονοι ώμοι και η διπλή αεροτομή δημιουργούν μια πρωτόγνωρη εικόνα για τα δεδομένα των Σουηδών.

 

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge παρέχει στον οδηγό την υψηλή θέση οδήγησης που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί Volvo, ενώ στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών που είναι αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος. Όπως το XC40 Recharge, το C40 Recharge διαθέτει ένα πληρέστατο σύστημα πολυμέσων. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android και προσφέρει στους καταναλωτές τόσο εφαρμογές της Google, όσο και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store.

Τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν non stop συνδεσιμότητα, καθιστώντας το C40 Recharge ικανό να  λαμβάνει ασύρματα αναβαθμίσεις λογισμικού, βελτιώνοντας συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες κι ας έχει αφήσει πίσω του το εργοστάσιο.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 χιλιόμετρα, τιμή που αναμένεται να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς θα γίνονται οι προαναφερθείσες ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge θα είναι διαθέσιμο μόνο online, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Volvo για τη μείωση της πολυπλοκότητας στη διάθεση των μοντέλων της και την παροχή ελκυστικά προ-διαμορφωμένων εκδόσεων.

Μετά την παρουσίαση του XC40 Recharge και τώρα του C40 Recharge, η Volvo Cars θα προχωρήσει στο λανσάρισμα αρκετών επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια, ενώ έως το 2025 η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Η αγορά κάθε C40 Recharge θα συνοδεύεται από ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση (όπου διατίθεται). Η παραγωγή θα ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο, όπου ήδη συναρμολογείται το XC40 Recharge.

Get it on Google Play Download on the App Store