Νέο Kia Seltos με 1.6λτ. τούρμπο και 198 ίππους

Το Kia Seltos είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα compact crossover στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Για να συνεχίσει απτόητο το εμπορικό του σερί, οι Κορεάτες προχώρησαν σε μια αρκετά εκτεταμένη ανανέωση, που περιλαμβάνει αλλαγές μέσα-έξω και ισχυρότερο μοτέρ στην κορυφαία έκδοση.

Το νέο Seltos ακολουθεί πιο τολμηρά μονοπάτια στην εξωτερική σχεδίαση, υιοθετώντας μεγαλύτερη μάσκα «Tiger Nose» και προαιρετικά LED «Star Map» σε αυτή. Ο προφυλακτήρας είναι επίσης ανασχεδιασμένος, φιλοξενώντας μεγαλύτερες εισαγωγές και κάθετα τοποθετημένα φώτα ομίχλης. Πίσω ο προφυλακτήρας εμφανίζεται πιο σκληροτράχηλος, με μεγαλύτερο κομμάτι να αφιερώνεται στο πλαστικό προστατευτικό. Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, εντοπίζεται στα φωτιστικά σώματα, που πλέον εισέρχονται μέχρι σχεδόν το μέσο της 5ης πόρτας.

Ανάλογα μεγάλες διαφοροποιήσεις έχουμε και εντός, όπου η (προαιρετική) ενιαία διάταξη των δυο οθονών απογειώνει το διάκοσμο και την ψηφιακότητα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών πάει «χέρι-χέρι» με μια οθόνη ίδιας διάστασης για το σύστημα πολυμέσων, έχοντας από κάτω τα αναθεωρημένα χειριστήρια και τη νέα οθόνη του συστήματος κλιματισμού. 

Η Kia φρόντισε να αναβαθμίσει και μηχανικά το καλοπουλημένο της crossover. Στη βάση της γκάμας, ο ατμοσφαιρικός 2.0λιτρος τετρακύλινδρος παραμένει στα 149 άλογα και τα 180 Nm, συνεργαζόμενος με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Intelligent Variable Transmission και προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης. Στην κορυφή, όμως, τα πράγματα αλλάζουν προς τα πάνω. Ο 1.600άρης τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κερδίζει 20 άλογα, φτάνοντας αισίως τους 198 ίππους. Ένα νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο, αντί του προηγούμενο 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη, αναλαμβάνει την παροχή της ισχύος στους εμπρός τροχούς, δίχως εδώ να υπάρχει επιλογή για σύστημα τετρακίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store