Νέο plug-in υβριδικό Opel Grandland X με 300 άλογα!

Το πρώτο plug-in υβριδικό στην ιστορία της Opel είναι γεγονός, με την μορφή του Grandland X Hybrid4, το οποίο σηματοδοτεί τη διαδικασία ηλεκτροποίησης ολόκληρης της γκάμας μέχρι το 2024.

Το γερμανικό μικρομεσαίο SUV χρησιμοποιεί το υβριδικό σύνολο που συναντάμε στο Peugeot 3008 HYBRID4, το οποίο αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων (200 ίπποι) και δυο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 109 ίππων. Ο ένας βρίσκεται ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, καθιστώντας το Grandland X Hybrid4 τετρακίνητο. Η συνδυαστική απόδοση θερμικού και ηλεκτρικών μοτέρ φτάνει τους 300 ίππους, εγγυώμενη επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου (γύρω στα 6,5 δλ. υπολογίζεται η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα) και κατανάλωση…μοτοποδηλάτου!

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Grandland X 1.2 λτ. Turbo 130 PS

Η Opel ανακοινώνει μέση τιμή στα 2,2 λίτρα/100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να περιορίζονται μόλις στα 49 γρ. CO2/χλμ. για ένα crossover 1.600 κιλών και 300 ίππων.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kWh βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα και μπορεί να φορτίσει σε 1 ώρα και 50 λεπτά μέσω φορτιστή 7,4 kW, προσφέροντας αυτονομία κίνησης μόνο με το ρεύμα ύψους 50 χιλιομέτρων.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις λειτουργίες οδήγησης – Electric, Hybrid, AWD και Sport – προσαρμόζοντας το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες και τα γούστα του. Χάρις στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με την επιλογή «Regeneration On Demand», το υβριδικό Grandland X μπορεί να οδηγηθεί με το πεντάλ του γκαζιού, συνεισφέροντας ένα 10% στην ηλεκτρική αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Opel Corsa είναι ελαφρύτερο κατά 108 κιλά

Μαζί διατίθεται φορητός φορτιστής 3,3 kW (προαιρετικά 6,6 kW) με την υποδοχή να βρίσκεται απέναντι από το ντεπόζιτο βενζίνης. Επιπλέον, μέσω της υπηρεσίας Free2Move του ομίλου PSA, ο ιδιοκτήτης θα έχει πρόσβαση σε πάνω από 85.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και ένα ειδικό σύστημα με το οποίο θα προγραμματίζει τις μετακινήσεις του λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία του μοντέλου και τα κοντινά σημεία φόρτισης.

Οι παραγγελίες του Opel Grandland X Hybrid4 θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2020. Το μικρομεσαίο SUV ανοίγει την ηλεκτρική εποχή του Russelheim, καθώς μέσα στους επόμενους 20 μήνες θα ακολουθήσουν αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Corsa, Zafira Life, Vivaro και Mokka X, όλα στα πλαίσια του στρατηγικού πλάνου PACE!

Get it on Google Play Download on the App Store