Νέο Skoda Enyaq Coupe iV έως 295HP

Η Skoda αποκαλύπτει το πολυαναμενόμενο Enyaq Coupe iV, που εμπλουτίζει την γκάμα του Enyaq και της δίνει ακόμα περισσότερη εκφραστικότητα.

Οι γραμμές του Coupe iV χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή γραμμή της οροφής, την κλίση αυτής στο πίσω μέρος και την ακόμα πιο αεροδυναμική προσέγγιση. Ο σπορ προφυλακτήρας μπροστά, οι πλαϊνές ποδιές και οι ζάντες των 19-21 ιντσών (αναλόγως έκδοσης) τονίζουν το παράστημα του τσεχικού ηλεκτρικού, συνοδευόμενα από τη μεγαλύτερη ηλιοροφή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Skoda! Είναι πιο λεπτή από την πλήρη οροφή, παρέχοντας άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας μια ακόμα πιο ευάερη αίσθηση. Όπως και με το ENYAQ iV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της Skoda φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Η κεντρική οθόνη αφής των 13 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων κυριαρχεί, έχοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 5,3 ιντσών δίπλα και προαιρετική τεχνολογία head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Παρά τη δυναμική σχεδίαση οι χώροι παραμένουν σε κορυφαία επίπεδα, με τα 570 λίτρα του πορτμπαγκάζ να είναι το πλέον χαρακτηριστικό νούμερο.

Στα της ισχύος, το Enyaq Coupe iV διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Το βασικό iV 60 διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων και μπαταρία 62 kWh, με το iV 80 να ανεβαίνει στα 204 άλογα και τη μπαταρία στα 82 kWh. Τα Enyaq Coupe iV 80x και RS iV προσθέτουν μοτέρ και στον εμπρός άξονα, καθιστώντας εαυτούς ως τετρακίνητα. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς ανέρχεται στους 265 ίππους, ενώ στο κορυφαίο RS -που είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda RS– αυξάνεται στους 295 ίππους και τα 460 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,5 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα – 20 χλμ./ώρα περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου μοντέλου. Το εντυπωσιακό Mamba Green, τέλος, είναι αποκλειστικό για το Enyaq Coupe iV RS.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας περιορίζεται στο Cd 0,234, συντελώντας στη βελτίωση της αυτονομίας έναντι του κανονικού Enyaq. Το Coupe, στην κορυφαία έκδοση iV 80, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 545 χλμ. με μια φόρτιση και να ρυμουλκήσει έως 1.400 κιλά σε κλίση έως 8%.

Το νέο Enyaq Coupe iV, όπως και το απλό Enyaq iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στη Mladá Boleslav, και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας.

Get it on Google Play Download on the App Store