Νέο Toyota Highlander 2.4 λτ. τούρμπο για την Ευρώπη

Η Toyota προχωρά στην ανανέωση του Highlander επί ευρωπαϊκού εδάφους, φέρνοντας στην εδώ μεριά του Ατλαντικού τον νέο τετρακύλινδρο τούρμπο των 2.4 λίτρων.

Εμφανισιακά το μόνο που αλλάζει είναι το νέο Cypress Green χρώμα, που συνδυάζεται με μαύρες 20άρες ζάντες και σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα εμπρός. Η παλέτα των δερμάτινων επενδύσεων εντός επίσης εμπλουτίζεται με νέα χρώματα, συγκεκριμένα τα Beige και Ochre (μπεζ και ώχρα), ωστόσο η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά την ψηφιακότητα. Το Highlander αποκτά το νέο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, που συνοδεύεται από μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών στο ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων ίδιας διάστασης.

Το Toyota Smart Connect επιτρέπει αναβαθμίσεις over-the-air και έλεγχο διαφόρων λειτουργιών -όπως κλείδωμα/ξεκλείδωμα, ενεργοποίηση κλιματισμού και αλάρμ- εξ αποστάσεως, μέσα από το smartphone του κατόχου. Οι πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλίζονται με το Toyota Smart Connect+, που παρέχει αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατα γραφικά και ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Ακόμα μεγαλύτερη η διαφοροποίηση κάτω από το καπό, όπου το μεγαλύτερο SUV της ιαπωνικής εταιρίας εξοπλίζεται πλέον με τον 2.4λτ. τούρμπο που λανσαρίστηκε προ διμήνου στις Η.Π.Α. Αντικαθιστά τον 3.5 V6 και παράγει 269 ίππους, μαζί με 418 Nm ροπής, χάνοντας 35 άλογα σε σχέση με το ατμοσφαιρικό μοτέρ, αλλά κερδίζοντας 61 ολόκληρα Nm (295 ίπποι και 357 Nm). Η βασική έκδοση εξακολουθεί να κινείται από το υβριδικό σύνολο του 2.5άρη τετρακύλινδρου και των 2 ηλεκτροκινητήρων, με συνολική απόδοση 248 ίππων και εκπομπές CO2 στα 149 γρ./χλμ.

Οι παραγγελίες για το ανανεωμένο Highlander έχουν ανοίξει, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται στο τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store