«Next Top Model» η Mercedes S-Class Haute Voiture

Η Mercedes, μαζί με τη Maybach, λάνσαρε επίσημα την πιο στιλάτη και πολυτελή S-Class όλων των εποχών, περνώντας στην παραγωγή το πρωτότυπο Haute Voiture.

Η Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture ενσωματώνει ό,τι έχει να προσφέρει το τμήμα εξατομίκευσης του Γερμανού κατασκευαστή, στην οντότητα της W223. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή διχρωμία των Maybach, εκπεφρασμένη εδώ με έναν συνδυασμό μπλε-χρυσαφί. Οι ζάντες των 21 ιντσών βάφονται στο ίδιο μπλε χρώμα με το πάνω μισό του αμαξώματος, συνθέτοντας μια φανταστική οπτική συνέχεια στο προφίλ και μια ωραιότατη αντίθεση με το χρώμιο της μάσκας, του σήματος και του προφυλακτήρα μπροστά. Νίκελ ενθέσεις συναντάμε και πίσω, στη μορφή της λωρίδας πάνω από τα φωτιστικά σώματα και εκείνης στον προφυλακτήρα, που πλαισιώνει τις επίσης χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης. Όπως σε κάθε Maybach, όμως, η μαγεία αποκαλύπτεται όταν ανοίξουν οι πόρτες.

Δέρμα και ξύλο κορυφαίων προδιαγραφών καλύπτουν κάθε σπιθαμή της καμπίνας, ενώ 4 οθόνες φροντίζουν για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των τυχερών επιβαινόντων: ο ψηφιακός 3D πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, η οθόνη OLED στο κέντρο της κονσόλας των 12,8 ιντσών και δυο 11,6 ιντσών στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, για τους πίσω επιβάτες. Μέχρι και αποσπώμενο tablet υπάρχει, όπως επίσης σαμπανιέρα και ψυγείο, που τοποθετείται στο πίσω υποβραχιόνιο και διαθέτει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία από +1 έως +7 ° C. Οι επενδύσεις στις πόρτες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν την εντύπωση πως οι επιβάτες περιβάλλονται από κοσμήματα, ενώ υπάρχουν πατάκια και μαξιλάρια από white faux γούνα (τεχνητή αλεπού). Στη βάση της κεντρικής κονσόλας συναντάμε μια καλλιτεχνική επιγραφή, που αναγράφει τον αριθμό παραγωγής – η οποία, με τη σειρά της, θα περιοριστεί στα 150 κομμάτια.

Την εσωτερική γαλήνη διασφαλίζει σύστημα εξουδετέρωσης εισερχόμενων θορύβων, που παράγει αντίρροπα ηχητικά κύματα και αφήνει τα αυτιά των επιβατών στην ησυχία τους. Επίσης, εξοπλίζεται με έως 18 αερόσακους για όλους τους επιβάτες, όπως μετωπικούς, πλευρικούς οροφής, ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα και στις ζώνες ασφαλείας.

Οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν ποιος κινητήρας αναλαμβάνει δράση στο μηχανοστάσιο, όμως κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για τον 6.0 V12 twinturbo της S680. Η απόδοση σε αυτή φτάνει τα 621 άλογα και 1.000 Nm, τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Λόγος δεν γίνεται ούτε για την τιμή, όμως δεδομένα θα κυμανθεί πολύ ψηλότερα από τις 200.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store