Ακόμα καλύτερο το Nissan GT-R NISMO (+video)

Επιδεικνύοντας τις συναρπαστικές του δυνατότητες στην EuroSpeedway Lausit της Γερμανίας, το νέο GT-R NISMO 2020 ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των supercars.

Δείτε ακόμη: Οι μπαταρίες του Nissan LEAF ξεπερνούν σε ζωή το ίδιο το αυτοκίνητο!

Χάρη στις πολλές βελτιώσεις, το Nissan GT-R NISMO 2020 κατάφερε να μειώσει κατά 2,5 δευτερόλεπτα το χρόνο στην πίστα δοκιμών και εξέλιξης της Nissan. Ο κινητήρας του GT-R NISMO 2020, γνωστός και ως «VR38DETT». Πλέον διαθέτει ένα ζεύγος τούρμπο υψηλής ροής και μεγάλης διαμέτρου, όμοιων με αυτούς της αγωνιστικής έκδοσης του GT3. Οι νέοι υπερσυμπιεστές διαθέτουν φτερωτή τουρμπίνας με 10 πτερύγια (ένα λιγότερο από το τρέχον μοντέλο), όπου το καθένα από αυτά είναι 0,3 χιλιοστά λεπτότερο. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της μάζας κατά 14,5% και συνεπώς  της αδράνειας (24%), επιτρέποντας αύξηση της  απόκρισης.

Όπως και στη βασική έκδοση του μοντέλου, κάθε κινητήρας GT-R NISMO συναρμολογείται στο χέρι από την αρχή μέχρι το τέλος, σε έναν ειδικό «αποστειρωμένο» χώρο με σχολαστικά εκπαιδευμένους τεχνικούς, ενώ μια πλάκα αλουμινίου προστίθεται στο μπροστινό μέρος του κάθε κινητήρα, που δείχνει το όνομα του τεχνίτη ΤAKUMI που τον δημιούργησε. Το αναβαθμισμένο σύστημα της εξάτμισης από τιτάνιο, διαθέτει τώρα έναν πιο εμφατικό ήχο, ενώ οι χειροποίητες, «καπνισμένες» απολήξεις, υπογράφουν με τον καλύτερο τρόπο το ελαφρύ σε βάρος  σύστημα. Το βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη, όταν τεθεί σε R-mode,   επιτυγχάνει αλλαγές πιο δυναμικά, χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο για το Adaptive Shift Control (ASC).

Με γνώμονα τα οφέλη της αεροδυναμικής, ο σχεδιασμός του GT-R NISMO 2020 έχει υποστεί και αυτός βελτιώσεις, αυξάνοντας το χώρο του κινητήρα και τα φρένα, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την τιμή 0,26 του συντελεστή οπισθέλκουσας.

Δείτε ακόμη: Έγινε ακόμα καλύτερο το Nissan Navara!

Ένας ακόμα τομέας που κάνει ξεχωριστό το GT-R NISMO 2020, είναι η ποσότητα ανθρακονημάτων που φέρει. Χάρη στο συγκεκριμένο υλικό, τα περισσότερα εξαρτήματα είναι ελαφρύτερα σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο, περιλαμβάνοντας τους προφυλακτήρες και τα εμπρός φτερά (-4,5 κιλά), το καπό (-2 κιλά), την οροφή (-4 κιλά), το πορτμπαγκάζ και την πίσω αεροτομή. Συνδυαστικά, αυτά τα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου έχουν οδηγήσει σε μια συνολική εξοικονόμηση βάρους 10,5 κιλών, εκτός της μείωσης των 20 κιλών που επιτεύχθηκαν από τις αναβαθμίσεις και τα νέα εξαρτήματα. Από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένη και η οροφή.

Νέα είναι με την σειρά τους και τα φρένα της Brembo με τους κεραμικούς δίσκους διάστασης 410 χλστ. εμπρός με 6πίστονες δαγκάνες και 390 χλστ. πίσω με 4πίστονες δαγκάνες. Οι τελευταίες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις του GT-R του NISMO 2020, βελτιώνουν τη σταθερότητα στις στροφές, με αυξημένη απόκριση ταχύτητας και ακόμα καλύτερη ποιότητα κύλισης. Το τιμόνι διαθέτει καλύτερη γραμμικότητα και ακρίβεια από ποτέ, απαιτώντας ελάχιστες διορθώσεις ακόμη και σε ταχύτητες που φτάνουν τα 300 χλμ./ώρα. Παράλληλα, οι αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών, είναι κατά 100 γραμμάρια ελαφρύτερες. Τα αμορτισέρ Bilstein DampTronic του αυτοκινήτου ρυθμίστηκαν με πολύ προσοχή τόσο στην επαναφορά (20% πιο μαλακά) όσο και στην συμπίεση (5% πιο μαλακά), λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική μείωση του βάρους κατά 30 κιλά.

Δείτε ακόμη: Nissan GT-R Litchfield κοντράρεται με Honda NSX

Εντός της καμπίνας, τα εμπρός καθίσματα της Recaro που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για το GT-R NISMO 2020, προσφέρουν ακόμα καλύτερη στήριξη σε οδηγό και συνοδηγό. Το εσωτερικό του συμπληρώνει ένας μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων με το χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο σκούρο NISMO σε κόκκινους τόνους. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι από κόκκινο σουέτ, ενώ στο τιμόνι, το ταμπλό και την επένδυση οροφής υπάρχει σκούρο γκρι Alcantara.

Δείτε το Nissan GT-R NISMO 2020 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store