Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

Η Nissan συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Qashqai, δείχνοντας αυτή τη φορά τον εσωτερικό του κόσμο. Ο οποίος εμφανίζεται ολικά αναβαθμισμένος και πολύ πιο ψηφιακός σε σχέση με το σημερινό.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων τραβάει ευθύς αμέσως τα βλέμματα, φτάνοντας τις 12,3 ίντσες και ενσωματώνοντας το σύστημα πλοήγησης. Πίσω από αυτό συναντάμε head up display, σε μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές σε αυτοκίνητο παραγωγής (και το μεγαλύτερο της κατηγορίας, σύμφωνα με τους Ιάπωνες) καθότι η απεικόνιση φτάνει τις 10,8 ίντσες. Στην κορυφή του ταμπλό -αντί του κέντρου, όπως είναι σήμερα- βλέπουμε την οθόνη αφής των 9 ιντσών, που παρέχει έλεγχο στις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου, με έμφαση σε αυτές της συνδεσιμότητας. Τα προαπαιτούμενα πια Android Auto και Apple CarPlay είναι στάνταρ, ενώ υπάρχουν ακόμα WiFi, οι υπηρεσίες NissanConnect και δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 7 συσκευών!

Δείτε ακόμα: To κινεζο-ιαπωνικό Qashqai των 10.900 ευρώ!

Εκτός αυτών, το Qashqai 3ης γενιάς προσφέρει τις λειτουργίες Vehicle Health και Stolen Vehicle Tracking, όπου στη μεν πρώτη καταγράφονται δεδομένα σχετικά με την χρήση και την κατάσταση του αυτοκινήτου (συμπεριλαμβανομένου του στυλ οδήγησης και πόσο επιβαρύνει τη λειτουργία του οχήματος), στη δεύτερη παρέχεται εντοπισμός του 24 ώρες το 24ώρο και 7 ημέρες την εβδομάδα σε περίπτωση κλοπής. Το ηχοσύστημα της Bose και οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa υποδηλώνουν πως εδώ έχουμε να κάνουμε με την καμπίνα της κορυφαίας έκδοσης.

Διαβάστε επίσης: Δεν υπάρχει η τιμή του Nissan Qashqai

Για την κίνηση του νέου Qashqai θα προσφέρονται δύο μηχανικά σύνολα. Ο 1.3 λτ. βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία και σε δύο εκδόσεις ισχύος, καθώς και το υβριδικό e-POWER με ηλεκτροκινητήρα. Στο mild hybrid, το σύστημα 12v ενσωματώνει μια ξεχωριστή εγκατάσταση μπαταρίας λιθίου τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο και τη γεννήτρια με ιμάντα για τη συλλογή ενέργειας από την πέδηση. Πιο αναλυτικά στοιχεία και τεχνικές προδιαγραφές θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Το πιθανότερο είναι πάντως να μην υπάρχει πλέον πετρελαιοκινητήρας στην γκάμα του νέου Qashqai.

Get it on Google Play Download on the App Store