Εντυπωσιάζει ο διάδοχος του Nissan Bluebird

To Nissan Bluebird το γνωρίσαμε στην Ελλάδα κυρίως ως ταξί τη δεκαετία του ’80, με το κλασικό σεντάν αμάξωμα. Βέβαια, ήταν διαθέσιμο και ως επιβατικό σε προγενέστερες και μεταγενέστερες γενιές, για να σταματήσει τελείως η παραγωγή του στην Ιαπωνία το 2001. Ένας από τους διαδόχους του (ανάλογα τις αγορές) ήταν και το Nissan Altima.

To 6ης γενιάς Altima παρουσιάστηκε το 2018 και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του στις Η.Π.Α., όπου και παράγεται. Το εν λόγω μοντέλο δέχτηκε ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα, αποκτώντας πιο δυναμική εμφάνιση, περισσότερα στοιχεία ασφαλείας και νέες τεχνολογίες.

Εξωτερικά, η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο, όπου κυριαρχεί η νέα και μεγάλη μάσκα V-Motion της Nissan. Στην πιο σπορ έκδοση SR είναι μαύρη γυαλιστερή και πλαισιώνεται από νέα LED φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, προστέθηκαν δύο νέα χρώματα σε αποχρώσεις του γκρι και του λευκού, συν τέσσερα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου, διαμέτρου 17 και 19 ιντσών. Στο εσωτερικό τα νέα υλικά χαρίζουν στο αυτοκίνητο πιο πολυτελή εικόνα, ενώ κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η νέα μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό (8,0 ιντσών πριν).

Για την κίνηση του αμαξώματος των 4,9 μ. μήκους υπάρχουν δύο 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα, το 2.0 λτ. Turbo και το ατμοσφαιρικό των 2.5 λτ. Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο αποδίδει 251 ίππους και 370 Nm ροπής και το άλλο έχει ισχύ 191 ίππων και 244 Nm ροπής ή 184 PS και 241 Nm το AWD (μετρήσεις με βενζίνη 93 οκτανίων). Αμφότερα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT. Επίσης, σε όλα τα Altima οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες, με αυτές του SR να έχουν πιο σπορ ρυθμίσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store