Έτοιμο για σαμπάνιες το Nissan Z GT4 (+video)

Συνεχίζοντας την ιστορία και το μύθο του θρυλικού της sportscar, η Nissan παρουσίασε την αγωνιστική εκδοχή του νέου Z και ετοιμάζεται να γευτεί τις σαμπάνιες των επιτυχιών, στα πρωταθλήματα αντοχής.

Το Z GT4 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Z Coupe παραγωγής, όπως επιτάσσουν οι προδιαγραφές της κατηγορίας GT4. Η αγωνιστική ομάδα της Nismo πήρε τον τελευταίο «Ζορό» και τον αναβάθμισε σε κάθε τομέα. Ο 3.0λιτρος twinturbo V6 VR30DDTT ρυθμίστηκε κατάλληλα, το πλαίσιο ενισχύθηκε, η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από πλήρως ρυθμιζόμενη και το αμάξωμα δέχτηκε τις απαραίτητες αεροδυναμικές προσθήκες, όπως διαμορφώνονται από τα ρυθμιζόμενα splitter και spoiler εμπρός-πίσω. Το εσωτερικό έχει απαλλαγεί από κάθε τι περιττό, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- σύστημα πυρόσβεσης, αγωνιστικά μπάκετ και roll cage προδιαγραφών FIA.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τη Nissan είναι μια έκφραση του πάθους και της ασυναγώνιστης τεχνογνωσίας μας. Το Nissan Z συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του ως ένα μοναδικό σπορ αυτοκίνητο που συναρπάζει τους οδηγούς με τη δυναμική του οδήγηση και το ευέλικτο σύστημα μετάδοσης κίνησης», δήλωσε ο COO της Nissan Ashwani Gupta. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το Nissan Z της κατηγορίας GT4, θα είναι έτοιμο να γράψει άλλο ένα κεφάλαιο στην αγωνιστική κληρονομιά των 50 και πλέον χρόνων του Nissan Z», συμπλήρωσε.

 

Το Nissan Z GT4 αναπτύχθηκε στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις της NISMO, έπειτα από εξαντλητικές δοκιμές που περιλάμβαναν και συμμετοχή  24ωρο αγώνα του Fuji τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και σε πρόσθετες εκδηλώσεις της σειράς Super Taikyu στο Motegi και αλλού. Λεπτομερείς προδιαγραφές για το αγωνιστικό Z θα ανακοινωθούν στην έκθεση SEMA 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον προσεχή Νοέμβρη, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store