Η Nissan στην Κίνα με όπλο την ηλεκτροκίνηση

Η Nissan συμμετέχει δυναμικά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, με δυο νέα πρωτότυπα και το υβριδικό X-Trail e-Power. Τα δυο concept cars στοχεύουν σε δυο διαφορετικούς τύπους αγοραστών, με το ένα να αποτελεί κάμπριο sportscar και το άλλο φουτουριστικό SUV.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, έχουμε ενώπιον μας το Arizon. Ένα SUV που σχεδιάστηκε από τους Κινέζους για την εγχώρια αγορά, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα και με σκοπό την κάλυψη των πολυποίκιλων αναγκών της κινεζικής καθημερινότητας στους δρόμους. Το Arizon ξεχωρίζει για τη σχεδίαση, που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη κολωνών και την πανοραμική ηλιοροφή, η οποία διαθέτει αυτόματη ρύθμιση σκοτεινότητας.  Το πρωτότυπο SUV πατάει στην πλατφόρμα CMF EV και διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ ο ανθρωποκεντρικός του χαρακτήρας ενισχύεται από έναν νέο εικονικό προσωπικό βοηθό, ονόματι Eporo.

Ο Eporo μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους επιβάτες με τρόπο που φέρνει σε άνθρωπο και να παρέχει ακριβείς απαντήσεις για τον χρόνο, τον καιρό και άλλα δεδομένα, συνεργαζόμενος παράλληλα με ένα καινοτόμο διαδραστικό σύστημα φωτισμού που αναγνωρίζει τους ανθρώπους και προσαρμόζει αυτόματα τον φωτισμό, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Ο φωτισμός μπορεί επίσης να ρυθμιστεί μέσω διαισθητικών επιλογών, όπως για αναψυχή, χαλάρωση και ύπνο, παρέχοντας κορυφαία φιλοξενία με απρόσκοπτες, εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις.

Στη σπορ επιλογή για το μέλλον της κινητικότητας των Κινέζων τώρα, συναντάμε το Max-Out. Μια καλλιτεχνική πρόταση της Nissan προς ένα ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο μέλλον, όπως εκφράζεται από το ολόγραμμα των παραβολικών τροχών. Το αεροδυναμικό σχήμα, το εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους και το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE προσφέρουν εξαιρετικό χειρισμό και βελτιωμένη ασφάλεια. Η εξαιρετικά ευρεία οθόνη της καμπίνας, η οποία μοιάζει με τα χαρακτηριστικά εξωτερικά φώτα του Max-Out, παρέχει στον οδηγό ένα είδος ταύτισης μεταξύ εικονικού και πραγματικού κόσμου.

Μαζί με τα δυο πρωτότυπα, εξέχουσα θέση στο περίπτερο της Nissan έχει το νέο X-Trail e-Power, σηματοδοτώντας την έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου στην Κινεζική αγορά., Ο Γενικός Διευθυντής της Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε: «Η Κίνα είναι μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά αγορές στον κόσμο. Οι ανάγκες των πελατών αλλάζουν γρήγορα, καθιστώντας την Κίνα κινητήριο μοχλό της παγκόσμιας ηλεκτροκίνησης, καθώς και ηγέτη στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων. Οι ανάγκες της αγοράς για ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη κινητικότητα είναι αυξημένες και εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε».

Get it on Google Play Download on the App Store