Μικρές αναβαθμίσεις ασφαλείας για το Nissan LEAF!

H Nissan παρουσίασε σήμερα τις νέες αναβαθμίσεις που φέρει πάνω του το επιτυχημένο ηλεκτρικό της μοντέλο Nissan LEAF, που  θα προσφέρεται με νέα τεχνολογία που αφορά την ασφάλεια των επιβαινόντων, αλλά και των λοιπών χρηστών του δρόμου.

Το Nissan LEAF αρχικά θα εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ειδοποίησης πεζών, με τους Ιάπωνες να το βαφτίζουν Canto. Αυτό είναι πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ειδοποιώντας εγκαίρως τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου για την κίνηση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η ηχογράφηση του νέου ήχου ειδοποίησης έγινε από την ομάδα μηχανικών ήχου της μάρκας στην Ιαπωνία, έχοντας κατά νου να τον κάνουν να θυμίζει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο ήχος αυτός ενεργοποιείται αυτόματα έως τα 30 χλμ./ώρα, με τον τόνο να διαφοροποιείται ανάλογα αν το Leaf επιβραδύνει ή επιταχύνει!

Πέρα από τον νέο τόνο ειδοποίησης για τους πεζούς, η Nissan έχει επίσης προσαρμόσει το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων του LEAF. Η τεχνολογία παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία του δρόμου κι εάν ο οδηγός αρχίσει να απομακρύνεται από τη λωρίδα του και στο τυφλό σημείο υπάρχει όχημα, τότε το σύστημα λειτουργεί και επαναφέρει αυτόματα το LEAF στη λωρίδα του.

Get it on Google Play Download on the App Store