Νέο 1.200άρι 4κίνητο υβριδικό Nissan

Η Nissan αποκάλυψε πριν από ένα μήνα το εντελώς νέο, τρίτης γενιάς Note, ενώ σήμερα παρουσίασε το τετρακίνητο Note e-Power AWD. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που προσφέρουν στον οδηγό περισσότερο έλεγχο και επιτάχυνση.

Δείτε ακόμα: Δεν υπάρχει η τιμή του Nissan Qashqai

Το αυτοκίνητο διατίθεται αποκλειστικά με τον ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο e-Power της Nissan και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις αρχές του 2021. Το λανσάρισμα της τετρακίνητης έκδοσης του μοντέλου θα ακολουθήσει ένα  μήνα μετά από την κυκλοφορία της έκδοσης με κίνηση στους δύο τροχούς, που έλαβε χώρα μέσα στο Δεκέμβριο.

Οι ηλεκτροκινητήρες του Note AWD, που είναι τοποθετημένοι εμπρός και πίσω, παρέχουν ισχύ σε κάθε τροχό, με αποτέλεσμα ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας. Η αυξημένη έξοδος ισχύος από το πίσω μοτέρ προσφέρει μια ισχυρή επιτάχυνση, τόσο από στάση, όσο και σε μέσες ταχύτητες, σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, όπως χιονισμένους ή βρεγμένους δρόμους. Ο έλεγχος της τετρακίνησης του αυτοκινήτου επιτρέπει επίσης ακρίβεια στις στροφές και σταθερή, ομαλή επιβράδυνση, με ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση και στους τέσσερις τροχούς.

Δείτε ακόμα: Τι είναι το e-POWER στο νέο Nissan Qashqai;

Τόσο τα μοντέλα 2WD όσο και τα 4WD του Note, διαθέτουν τη δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου e-Power της Nissan. Τώρα, όντας επανασχεδιασμένο και αναβαθμισμένο, το σύστημα παράγει περισσότερη ισχύ, εμπειρία οδήγησης υψηλότερης ποιότητας και βελτιωμένη απόδοση. Αντιπροσωπεύει μια βαθμιαία αλλαγή στις επιδόσεις,  με απόκριση στην επιτάχυνση, ομαλή επιβράδυνση και αθόρυβη κύλιση, που μόνο ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης μπορεί να προσφέρει.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 1.2 λτ. απόδοσης 82 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 103 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ. και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο τοποθετημένος μπροστά αποδίδει 116 ίππους στις 2.900-10.341 σ.α.λ. και ροπή 280 Nm στις 0-2.900 σ.α.λ. και ο πίσω έχει ισχύ 68 ίππων στις 4.775-10.024 σ.α.λ. και 100 Nm στις 0-4.775 σ.α.λ.

Τέλος, οι τιμές του νέου Note e-Power AWD ξεκινούν στην Ιαπωνία από 2.288.000 γεν (σημερινή ισοτιμία 18.060 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan X-Trail 1.3 DIG-T 160 PS DCT

Get it on Google Play Download on the App Store