Πόσο κάνει το νέο Nissan X-Trail στην Ιαπωνία;

Η Nissan παρουσίασε το X-Trail τέταρτης γενιάς στην Ιαπωνία, το οποίο σε αντίθεση με το αμερικανικό Rogue και το αυστραλιανών προδιαγραφών X-Trail, διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδική μορφή.

Το JDM X-Trail χρησιμοποιεί την τελευταία εκδοχή του συστήματος e-Power, που συνδυάζει έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο και ηλεκτροκινητήρα ή ηλεκτροκινητήρες, στην περίπτωση του τετρακίνητου. Η ιδιαιτερότητα του e-Power έγκειται στο γεγονός πως ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται ως γεννήτρια, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών μοτέρ, τεχνοτροπία που προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται φόρτιση μέσω πρίζας. Το θερμικό σύνολο παράγει 157 ίππους και το ηλεκτρικό 190, μαζί με 330 Nm, ενώ στην τετρακίνητη μορφή e-4orce ένας επιπλέον ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει την κίνηση του πίσω άξονα.

Η Nissan δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο πως η δεύτερη γενιά του συστήματος e-Power προσφέρει περισσότερη ισχύ, ομαλότητα και ησυχία σε σχέση με πριν. Η τεχνολογία e-Pedal Step επιτρέπει στον οδηγό την κίνηση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού, με την ανάκτηση ενέργειας να φροντίζει για την επιβράδυνση του αυτοκίνητου στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Κατά τα λοιπά, το ιαπωνικό X-Trail είναι ίδιο μέσα-έξω με το αυστραλιανό και το Rogue. Εξωτερικά ξεχωρίζουν οι διαιρούμενοι προβολείς, η μάσκα V-motion, οι προστατευτικές ποδιές, οι μαύρες εμπρός κολώνες και οι τονισμένοι ώμοι πίσω, ενώ εσωτερικά συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 10,8 ιντσών για το infotainment και επιλογές εξοπλισμού που περιλαμβάνουν ποικίλες επενδύσεις (ύφασμα, δέρμα Nappa, Tailor Fit και αδιάβροχο υλικό Cell-Cloth), premium ηχοσύστημα της Bose και πλειάδα συστημάτων ασφαλείας, ως μέρος της σουίτας ProPilot. Παράλληλα προσφέρονται οι εκδόσεις X και Autech, με πιο εκτός δρόμου και σπορ προσανατολισμό αντίστοιχα.

Το νέο X-Trail ξεκινάει στην εγχώρια αγορά από τα 3.198.000 γεν (22.600 ευρώ) για το βασικό S 2WD και φτάνει μέχρι τα 4.449.000 γεν (31.775 ευρώ) για το κορυφαίο e-4orce 4WD. Αξίζει να σημειωθεί πως το ιαπωνικό SUV αναμένεται στα μέρη μας εντός του καλοκαιριού, εξοπλισμένο με το ίδιο υβριδικό σύστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store