Πότε έρχεται το νέο Nissan X-Trail;

To νέο Nissan X-Trail ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, ωστόσο το έχουμε δει από τον Ιούνιο του 2020 στην αμερικανική του εκδοχή με την ονομασία «Rogue». Όπως και ο στενός του συγγενής το νέο Qashqai, έτσι και το μεγαλύτερο X-Trail θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C. Αυτό σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με το νέο κινητήρα e-Power, ενώ θα εξοπλίζεται με μια πλειάδα συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Το εντελώς νέο, 4ης γενιάς Nissan X-Trail θα διατηρήσει τα επιτυχημένα χαρακτηριστικά των προηγούμενων γενιών, όπως είναι το ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό με έως 7 θέσεις, σε πιο «συμπαγείς» εξωτερικές διαστάσεις. Να θυμίσουμε ότι το νέο Rogue έχει μήκος 4.648 χλστ. και μεταξόνιο 2.702 χλστ. Σχεδιαστικά το X-Trail που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη δεν θα έχει διαφορές από το Rogue (το εικονιζόμενο βασίζεται στο Rogue), που σημαίνει ότι θα διακρίνεται για τη μυώδη και δυναμική εμφάνισή του. Το ίδιο αναμένεται να ισχύει και για το εσωτερικό του με τον σύγχρονο σχεδιασμό και την ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα.

Ο κινητήρας e-Power που αναλαμβάνει την κίνηση του νέου Nissan X-Trail, έχει την ιδιαιτερότητα ότι το μηχανικό σύνολο βενζίνης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα. Έτσι προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται φόρτιση μέσω πρίζας. Στο νέο Qashqai, το υβριδικό σύνολο e-Power αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. 157 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 190 ίππων και 330 Nm ροπής. Επίσης, το νέο X-Trail θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση 4WD, με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο θα διαθέτει δυνατότητα ρύθμισης για κίνηση σε χιόνι, χαλίκι και λάσπη.

Ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, αφού το X-Trail θα αργήσει να έρθει. Συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store