Ριζικό λίφτινγκ στο πιο άνετο Nissan

Η Nissan παρουσίασε το σημαντικά αναβαθμισμένο σχεδιαστικά, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό επιβατικό της μοντέλο NV300 Combi, έξι χρόνια μετά το λανσάρισμά του (το 2014). Παράλληλα αναβάθμισε τους κινητήρες και ενίσχυσε την ασφάλειά του με την προσθήκη νέων τεχνολογιών.

Αρχικά ξεχωρίζει από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο του αμαξώματός του, με την πιο δυναμική εμφάνιση. Κύρια χαρακτηριστικά του αποτελούν η πολύ μεγάλη μάσκα (θυμίζει την αντίστοιχη του νέου Navara), o ανάγλυφος προφυλακτήρας και τα ψηλά τοποθετημένα πολυγωνικά φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρα. Νέου σχεδιασμού είναι και οι προαιρετικές ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών.

Εντελώς νέο, πιο σύγχρονο και κομψό είναι το εσωτερικό του ανανεωμένου NV300, με τον σχεδιασμό του ταμπλό να είναι πιο κοντά από ποτέ στα πρότυπα των επιβατικών αυτοκινήτων. Οι ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες, το νέο τιμόνι, τα μοντέρνα διακοσμητικά και η οθόνη των 8 ιντσών ψηλά και στο κέντρο, αποτελούν τα βασικά του γνωρίσματα. Στον εξοπλισμό του προσφέρονται ακόμα (ανάλογα την έκδοση) τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αναγνώρισης οδικών σημάτων, το προσαρμοζόμενο cruise control και το σύστημα προειδοποίησης απόστασης. Επιπλέον εξοπλίζεται με δύο βελτιωμένους μετωπικούς αερόσακους. Στα σημαντικά του πλεονεκτήματα ανήκουν οι άνετοι χώροι για έως 9 επιβάτες, οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και το τεράστιο πορτ μπαγκάζ.

Για την κίνηση του NV300 φροντίζει ο αναβαθμισμένος ντίζελ 2.0 λτ. dCi με turbo μεταβλητής γεωμετρίας Euro 6D Full. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος με 110 hp, 150 hp (MT & AT) και 170 hp (ΑΤ), ενώ η ροπή φτάνει έως τα 380 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store