Θυμάστε το Nissan Serena; Δείτε το νέο 6ης γενιάς

Η Nissan έχει μακρόχρονη ιστορία και στα vans, είτε πρόκειται για επαγγελματικά ή μεταφοράς προσωπικού, αλλά και επιβατικά. Στην υπάρχουσα γκάμα της στην Ευρώπη διαθέτει τα Townstar, Primastar και Interstar, ωστόσο εκτός της Γηραιάς Ηπείρου υπάρχουν και άλλα. Ένα από αυτά που μας είναι γνωστό ως όνομα και φυσιογνωμία, είναι το Serena.

Στην Ελλάδα και Ευρώπη το γνωρίσαμε στην πρώτη γενιά του στη δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα το 1991, όταν ξεκίνησε η παραγωγή του. Ακόμα μπορεί να πετύχετε κάποιο να κυκλοφορεί στους δρόμους, ταλαιπωρημένο από τα χρόνια και τη χρήση. Έκτοτε το Serena εξαφανίστηκε από την Ευρώπη, όμως συνέχισε να εξελίσσεται και να πωλείται σε άλλες χώρες, όπως κυρίως σε Ασιατικές.

Τώρα έκανε ντεμπούτο στην έκτη γενιά του, εφοδιασμένο με κινητήρες αμιγώς βενζίνης και υβριδικούς, με τεράστιους χώρους και φουλ της τεχνολογίας. Εξωτερικά υιοθετεί έντονα αιχμηρό ντιζάιν, κοινώς καμία σχέση με το στρογγυλεμένο πρώτης γενιάς Serena. Ωστόσο, η αισθητική του τετραγωνισμένου αμαξώματος με τις γωνίες και τα νεύρα χάνει από καλαισθησία, τουλάχιστον για τα δικά μας πρότυπα. Υπάρχει και η τοπ έκδοση Serena Luxion με πιο σπορτίφ σχεδιασμού προφυλακτήρες, ποδιές στα μαρσπιέ και μεγαλύτερη μάσκα, αν και το νορμάλ μοντέλο δείχνει πιο ισορροπημένο.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Nissan Serena έχει μήκος 4.690 χλστ. (4.765 χλστ. το Luxion), πλάτος 1.695 χλστ. (1.715 χλστ.), ύψος 1.870 χλστ. (1.885 χλστ.) και μεταξόνιο 2.870 χλστ. Το εσωτερικό του είναι πιο ήπιων τόνων σχεδιαστικά, όμως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και τα χειριστήρια αφής στην κονσόλα προσφέρουν την απαραίτητη ψηφιακότητα. Οι χώροι είναι άπλετοι για τους έως 7 ή 8 επιβάτες, ενώ κάθε ένας από αυτούς έχει θήκες για smartphone, ποτηροθήκες, θήρες USB και πρόσβαση σε Wi-Fi.

Αναφορικά με τους κινητήρες, στη βάση τοποθετείται ο 2.0 λτ. ατμοσφαιρικός βενζίνης, ισχύος 150 ίππων και 200 Nm ροπής, συνδυασμένος με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή σε όλους. Πιο σύγχρονο τεχνολογικά είναι το υβριδικό σύνολο e-Power. Αποτελείται από ένα 3κύλινδρο 1.400άρι μοτέρ και ένα ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 163 ίππους και τα 315 Nm ροπής.

Οι τιμές του νέου Nissan Serena στην Ιαπωνία ξεκινούν από 2.768.700 γεν για το 2λιτρο (19.162 ευρώ) και από 3.198.700 γεν το e-Power (22.138 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store