Το Concept 20-23 αποθεώνει τη σχεδίαση των Nissan

Με αφορμή τον εορτασμό της 20ής επετείου της Nissan Design Europe (NDE) στο Λονδίνο, ο Makoto Uchida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, επισκέφτηκε την NDE για να αποκαλύψει ένα ολοκαίνουργιο σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο, τιτλοφορούμενο Concept 20-23.

Το Nissan Concept 20-23 σχεδιάστηκε από μια ομάδα που περιλαμβάνει αρκετά νεότερα στελέχη της NDE, με την απλή οδηγία να σχεδιάσουν χωρίς περιορισμούς ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ήθελαν να οδηγούν στους δρόμους της πόλης όπου εργάζονται. Το όνομα Concept 20-23 αντικατοπτρίζει τα 20 χρόνια της NDE στην καρδιά του Λονδίνου, καθώς και το παραδοσιακό νούμερο 2 (ni) 3 (san) της εταιρείας, αλλά και το τρέχον έτος. Συνεχίζει επίσης μια μακρά παράδοση της Nissan να φέρνει εντυπωσιακά σχέδια στον κόσμο των hatchback και των αυτοκινήτων πόλης, αλλά κυρίως κάνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό: δίνει μια ιδέα από το επόμενο και αμιγώς ηλεκτρικό Micra.

Τα στρογγυλά LED, όπως και οι καμπύλες στο εμπρός και πίσω μέρος, αναμένεται να αποτελέσουν κυρίαρχο χαρακτηριστικό της επερχόμενης 6ης γενιάς Micra. Τα φουσκωμένα φτερά, οι τεράστιες ζάντες, οι κάθετα ανοιγόμενες πόρτες και το αγωνιστικό αεροδυναμικό πακέτο είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό, ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι κρύβει η Nissan πίσω από αυτά. Η αγωνιστική περιβολή συνεχίζεται στο εσωτερικό, με τεράστιες δόσεις φουτουρισμού. Τα μπάκετ καθίσματα, το μινιμαλιστικό ταμπλό, τα ανθρακονήματα και, πάνω από όλα, το αεροπορικού τύπου τιμόνι μοιάζουν βγαλμένα από τις πίστες του μέλλοντος.

Μιλώντας για το Concept 20-23 κατά την αποκάλυψή του στο Λονδίνο, ο Alfonso Albaisa, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Nissan, δήλωσε: «Η νεανική ομάδα εδώ στο NDE έλαβε μια απλή σύντομη οδηγία: σχεδιάστε ένα διασκεδαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα θέλατε να οδηγείτε καθημερινά στο Λονδίνο. Το 20-23 Concept είναι ένα συμπαγές χάτσμπακ που επηρεάζεται έντονα από τον διαδικτυακό κόσμο. Λατρεύω τον τρόπο που εκφράζει το πώς διασταυρώνονται οι κόσμοι της σύγχρονης ζωής στην πόλη, του διαδικτυακού παιχνιδιού και της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Get it on Google Play Download on the App Store