Αλλάζει επίπεδο το Opel Grandland GSe των 300 ίππων

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, ήρθε τώρα η ώρα για το επόμενο δυναμικό μοντέλο από το νέο εξηλεκτρισμένο sub-brand της Opel: το Grandland GSe.

Η «Bold & Pure» εξωτερική σχεδίαση του Grandland, όπου πρωταγωνιστεί η μάσκα Opel Vizor, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με τους νέους προφυλακτήρες και κυρίως, τις 19άρες ζάντες που εμπνέονται από εκείνες του βραβευμένου πρωτοτύπου Manta GSe Elektromod.  O διαχύτης στον προφυλακτήρα και το σήμα «GSe» στην πέμπτη πόρτα είναι οι σημαντικότερες πινελιές πίσω, ενώ μπροστά διατίθεται προαιρετικά μαύρο καπό.

Στο εσωτερικό, συναντάμε διακριτικές πινελιές σπορτίβ αποχρώσεων, που εκφράζονται μέσα από τα μπάκετ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ, το νέο τιμόνι και τα διαφορετικά γραφικά σε ψηφιακό πίνακα οργάνων – σύστημα πολυμέσων. Τα καθίσματα και οι επενδύσεις alcantara που ντύνουν τόσο αυτά, όσο και ταμπλό-πόρτες, είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα GSe, ενώ τα μπάκετ με την πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken/ Καμπάνια για πιο Ασφαλή Πλάτη) συνδυάζουν ιδανική πλευρική στήριξη και άνεση, καθώς δεν επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη ή την πλάτη οδηγού-συνοδηγού.

Την κίνηση του Grandland GSe αναλαμβάνει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν 1.600άρη τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα). Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 300 ίππους και 520 Nm, τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, καταφέρνοντας να «παντρέψει» επιδόσεις sportscar με κατανάλωση scooter: 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ., τελική ταχύτητα 235 χλμ./ώρα (έως 135 χλμ./ώρα μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες) και μέση κατανάλωση μόλις 1,3 λίτρων/100 χλμ., μαζί με 29-31 γρ. CO2/χλμ.!

Το κοντρολάρισμα του ισχυρότερου μοντέλου στη γκάμα της Opel εναποτίθεται σε σκληρότερα ελατήρια και ενεργά αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) στα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, που επιτρέπουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης αναλόγως συνθηκών, αλλά πάντα με προτεραιότητα στο κράτημα και την απόκριση αντί της άνεσης.

Το εντυπωσιακό Grandland GSe αναμένεται στην Ελλάδα το Μάιο του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store