Νέο και άνετο αυτοκίνητο «μένει» στα 280 χιλιόμετρα

Η Opel παρουσιάζει το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Combo-e Life, το οποίο είναι ένα πολύ πρακτικό αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους. Ωστόσο, παρά τον οικογενειακό του χαρακτήρα, θέτει περιορισμούς ως προς την κάλυψη μακρινών κυρίως αποστάσεων, αφού η αυτονομία του με μια φόρτιση είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με ένα μοντέλο ντίζελ ή βενζίνης.

Με ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm από το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Combo-e μπορεί να επιταχύνει από 0 – 100 χλμ./ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα μόλις 130 χλμ./ώρα. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη αυξάνει περαιτέρω την απόδοση.

Η μπαταρία με 216 κυψέλες και 18 modules τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Σε αυτή τη θέση, η μπαταρία χαμηλώνει και το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και στους πλευρικούς ανέμους, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο, ενώ παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση.

Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 280 χιλιόμετρα (WLTP) με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50 kWh. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7,4 kW στο βασικό εξοπλισμό του. Προς το παρόν δεν ανακοινώνεται πόσες ώρες χρειάζεται για να φορτίσει στο 0-100% σε πιο απλή πρίζα.

Η Opel προσφέρει το Combo-e Life σε δύο μήκη (4,40 μ. και 4,75 μ. σε έκδοση XL) με πέντε ή επτά καθίσματα, που το καθιστά ελκυστικό αυτοκίνητο και για εταιρείες ταξί. Η μικρότερη, πενταθέσια έκδοση προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 λίτρων (850 λίτρα στη μεγαλύτερη έκδοση). Με αναδιπλωμένα τα καθίσματα η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της μικρής έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 λίτρα, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη μακριά έκδοση είναι 2.693 λίτρα. Επιπλέον επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να είναι το κάθισμα συνοδηγού με δυνατότητα αναδίπλωσης ως το επίπεδο των πίσω καθισμάτων. Σε αυτή τη διάταξη επεκτείνεται το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται ακόμα και σανίδες του σερφ.

Το νέο Combo-e Life αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων φέτος το φθινόπωρο. Να σημειωθεί ότι η Opel θα προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με κάθε επιβατικό και LCV μοντέλο της μέχρι το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store