Το Opel Corsa γιορτάζει τα δεύτερα «-άντα»

Το Opel Corsa κλείνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στην αγορά και το γιορτάζει, μέσα από την ομώνυμη ειδική έκδοση που αντλεί επιρροές από την πρώτη γενιά του γερμανικού σουπερμίνι.

To Corsa 40 Years είναι βαμμένο αποκλειστικά στο Rekord Red, που ήταν το χρώμα λανσαρίσματος του Corsa A το 1982. Η μαύρη απόχρωση σε οροφή, εμπρός κολώνες, καθρέπτες, αεροτομή, μάσκα, σήματα και ζάντες ολοκληρώνει την ταιριαστή διχρωμία, με τους καλαίσθητους τροχούς να φτάνουν τις 17 ίντσες. Οι ρετρό πινελιές δεν θα μπορούσαν να μη συνεχίζονται στο εσωτερικό, όπου συναντάμε καρό επενδύσεις και υφάσματα που ήταν μόδα τη δεκαετία του 80, μαζί με τα ανάλογα σήματα της ειδικής έκδοσης και αριθμημένη πλακέτα, που κυμαίνεται από το 0001 έως το 1982όσα επετειακά Corsa θα παραχθούν, δηλαδή.

Ο εξοπλισμός είναι φορτωμένος με όλο τον κατάλογο των έξτρα, μαζί με ένα ζευγάρι κάλτσες από το ίδιο ύφασμα και στο ίδιο χρώμα με τις επενδύσεις των καθισμάτων! Διαθέσιμα σε μεγέθη small και large, αλλά δυστυχώς οι Γερμανοί δεν έδωσαν περισσότερες φωτογραφίες από το τόσο αγαπημένο τους αξεσουάρ ένδυσης (που κάνει θραύση στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες).

Το επετειακό Corsa διατίθεται μόνο στην αμιγώς ηλεκτρική μορφή e, κάτι που σημαίνει πως την κίνησή του αναλαμβάνει ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων και 260 Nm ροπής, που μαζί με τη μπαταρία των 50 kWh εξασφαλίζει αυτονομία έως 337 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. (στα 150 χλμ./ώρα η ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική).

Get it on Google Play Download on the App Store