Παντός εδάφους και με τούρμπο το νέο Mazda CX-50

Η Mazda παρουσίασε το ολοκαίνουργιο compact crossover της, με την ονομασία CX-50. Το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της Mazda Toyota Manufacruring (MTM) στο Huntsville της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, το οποίο αποτελεί μια κοινοπραξία (50/50) των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 αυτοκίνητα (150.000 έκαστη).

Το CX-50 βασίζεται στην πλατφόρμα των 3 και CX-30, ενώ θα προστεθεί στη γκάμα του CX-5, για την αγορά των ΗΠΑ. Αρχικά, θα εξοπλίζεται με δύο βενζινοκινητήρες Skyactiv-G 2.5. Έναν ατμοσφαιρικό και έναν υπερτροφοδοτούμενο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα οι ιπποδυνάμεις τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως λίγο αργότερα, θα ακολουθήσει και κάποια εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η κομψή, αλλά παράλληλα δυναμική εξωτερική εμφάνιση του Mazda CX-50 τονίζει τις αναβαθμισμένες off-road δυνατότητές του, αφού διαθέτει το τελευταίο σύστημα i-Activ AWD και το Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), το οποίο προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, αναλόγων των συνθηκών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η πανοραμική ηλιοροφή, που ενσωματώνεται επιτυχώς στα αυξημένα επίπεδα ποιότητας κατασκευής.

Το  CX-50 θα παρουσιαστεί πριν από τα δύο μεγαλύτερα crossover SUV, που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, τα οποία είναι το CX-60, με δύο σειρές καθισμάτων, και το CX-80, με τρεις σειρές. Αμφότερα, θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή των βενζινοκίνητων-ηλεκτροκίνητων plug-in υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης, στη συγκεκριμένη αγορά.

Μελλοντικά, θα υπάρξει και ένας νέας γενιάς εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας Skyactiv-X, καθώς και ένας Skyactiv-D πετρελαιοκινητήρας με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, οι οποίοι θα συνδυάζουν την υψηλή απόδοση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Η παραγωγή του Mazda CX-50, αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store