Νέο Peugeot 308 SW με τεράστιο πορτ μπαγκάζ

Μετά την παρουσίαση του hatchback Peugeot 308, η γαλλική μάρκα παρουσίασε και την πιο πρακτική έκδοσή του, την Station Wagon.

Οι σχεδιαστές της γαλλικής μάρκας, στην περίπτωση του Peugeot 308 SW, αποδεικνύουν έμπρακτα και για ακόμα μια φορά ότι η φινέτσα μπορεί να συνδυαστεί με την πρακτικότητα. Όπως φαντάζεστε το μήκος του 308 SW έχει αυξηθεί κατά 6 εκατοστά συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και πλέον αγγίζει τα 4,64 μέτρα, με το μεταξόνιο να είναι κι αυτό αυξημένο κατά 55 χλστ. συγκριτικά με την hatchback έκδοση, νούμερο που υπόσχεται πλουσιοπάροχους χώρους επιβατών. Επιπρόσθετα μεγαλύτερος κατά 210 χλστ. είναι ο πίσω πρόβολος, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ να έχει αυξηθεί από τα 412 λίτρα του hatchback, στα 608 λίτρα! Μάλιστα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων δημιουργείται ένας χώρος 1.634 λίτρων. Παρά τις πληθωρικές διαστάσεις, δέουσα σημασία έχει δοθεί και στην αεροδυναμική, με τον σχετικό συντελεστή να ανέρχεται στο cd: 0.277!

Σχεδιαστικά τώρα, το εμπρόσθιο μέρος της station wagon έκδοσης δεν διαφέρει από την hatchback, με τη μεγάλη γρίλια με το νέο λογότυπο της μάρκας να εντυπωσιάζουν. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, εκεί που ουσιαστικά αρχίζει να διαφοροποιείται το αμάξωμα, είναι από τη μεσαία κολώνα! Η προσθήκη του τρίτου όγκου έχει γίνει με μοναδικά κομψό τρόπο, που δεν διαταράσσει επ’ ουδενί το φινετσάτο χαρακτήρα του 308.

Η καμπίνα του 308 SW ενσωματώνει όλα όσα γνωρίζουμε από τo hatchback! Το τελευταίας γενιάς i-Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών δίνει το δυναμικό παρόν, όπως και το πολυλειτουργικό τιμόνι, αλλά και το σύστημα infotainment με την οθόνη αφής των 10 ιντσών. Όλα τα επικουρικά συστήματα με τη σουίτα ασφαλείας Driver Assist 2.0 (αναγνώριση τυφλού σημείου και σήμανσης, διατήρηση λωρίδας ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα κλπ) είναι στάνταρ.

Η κινητήρια γκάμα του Peugeot 308 SW ξεκινάει με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων, με ισχύ 110 ίππων (μόνο με μηχανικό κιβώτιο) ή 130 ίππων! Διαθέσιμος είναι κι ένας πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1.5 λίτρων και 130 ίππων, ενώ υπάρχουν και 2 plug-in υβριδικά σύνολα, με συνδυαστική ισχύ 180 & 225 ίππων που εξοπλίζονται με μπαταρία 12.4 kWh, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 60 χλμ. Η φόρτισή της με το φορτιστή των 3,7 kW διαρκεί 3 ώρες και 50 λεπτά στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο και 1 ώρα και 45 λεπτά σε wallbox.

Το 308 SW θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mulhouse της Peugeot στη Γαλλία, με τις πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη να αναμένονται λίγο πριν από το τέλος του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store