Πιο δυναμικό και μόνο τούρμπο το νέο Hyundai i20

Η Hyundai φρεσκάρει ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της, φέρνοντας ακόμα περισσότερο δυναμισμό στην κατηγορία. Το i20 ανανεώνεται εμφανισιακά και τεχνολογικά, με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην κορυφή των σουπερμίνι.

Σχεδιαστικές αλλαγές και νέα χρώματα

Εξωτερικά οι Κορεάτες κινήθηκαν προσεκτικά, καθότι το i20 είναι ούτως ή άλλως το πιο ξεχωριστό σχήμα του B-Segment. Ο εμπλουτισμός της χρωματικής παλέτας με τρεις νέες αποχρώσεις (Lucid Lime Metallic των φώτο, Lumen Grey Pearl και Meta Blue Pearl) και των σχεδίων για τις ζάντες αλουμινίου (16 ή 17 ιντσών) είναι οι αλλαγές που φαίνονται με την πρώτη ματιά, αφήνοντας αναλλοίωτο το αιχμηρό ντιζάιν και την υπογραφή των LED στα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω.

Οι προφυλακτήρες είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένοι, ενώ το ίδιο ισχύει για τη μάσκα που πλέον δεν φιλοξενεί το σήμα (μπροστά από το καπό). Ίδιες παραμένουν και οι διαστάσεις (μήκος 4.075 χλστ., πλάτος 1.775 χλστ., ύψος 1.450 χλστ., μεταξόνιο 2.580 χλστ.), κάτι που σημαίνει ότι αναλλοίωτη παραμένει κι η κορυφαία ευρυχωρία του εσωτερικού.

Βελτιωμένες ανέσεις για οδηγό και επιβάτες

Το πορτμπαγκάζ εξακολουθεί να ηγείται της κατηγορίας, με 352 λίτρα κανονικά και έως 1.165 κατόπιν αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων, συνοδευόμενο από ανάλογους χώρους για τέσσερις ή πέντε ενήλικες και αναβαθμισμένο διάκοσμο. Η Lucid Lime απόχρωση απαντάται στο εσωτερικό των θυρών, τους αεραγωγούς και τις ραφές των επενδύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους χαρακτηρίζονται από την ακόμα ποιοτικότερη υφή. Η βασική έκδοση φιλοξενεί μεγαλύτερη οθόνη LCD 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, ενώ οι πλουσιότερες προσφέρουν ψηφιακό καντράν 10,25 ιντσών και οθόνη αφής ίδιας διαγωνίου για το σύστημα πολυμέσων.

Από πλευράς τεχνολογίας, το ανανεωμένο i20 διαθέτει WiFi ταχύτητας 4G και δυνατότητα αυτόματων (over-the-air) ενημερώσεων, μαζί με μια εμπλουτισμένη «ομπρέλα» συστημάτων ασφαλείας. Το στάνταρ Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), για παράδειγμα, περιλαμβάνει πλέον και τους ποδηλάτες στα δεδομένα επεξεργασίας των αισθητήρων, πλαισιωμένο από τα συστήματα διατήρησης λωρίδας (Lane Following Assist), ελέγχου οπίσθιας κυκλοφορίας (Rear Cross-traffic Collision Assist) και τυφλής γωνίας (Blind-spot Collision-avoidance Assist)

Το ανανεωμένο Hyundai i20 κάνει τη ζωή του οδηγού και των υπολοίπων επιβατών πιο άνετη, μέσω διαφόρων ακόμα προσθηκών. Οι απλοί λαμπτήρες των φώτων έχουν αντικατασταθεί από τους πιο αποδοτικούς τεχνολογίας LED, για καλύτερο φωτισμό στο δρόμο. Επίσης, στο εσωτερικό προστέθηκε ατμοσφαιρικός φωτισμός σε διάφορες αποχρώσεις, που μπορούν να προσαρμοστούν από τους επιβάτες. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διατίθεται με premium ηχοσύστημα της Bose.

Με τους γνωστούς κινητήρες 1.0 T-GDi

Σχετικά με τους κινητήρες του ανανεωμένου i20, η Hyundai κάνει αναφορά για τον γνωστό 3κύλινδρο turbo 1.0 T-GDi, σε αποδόσεις ισχύος 100 και 120 ίππων. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Πρόσθετα διατίθεται με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) ή το 6άρι χειροκίνητο iMT με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη. Ωστόσο, οι Κορεάτες δεν αναφέρουν πουθενά  τον ατμοσφαιρικό 1.2 MPi 84 hp, που αποτελεί τη σημερινή βάση της γκάμας.

Get it on Google Play Download on the App Store