Φουλ της χλιδής η νέα Porsche Macan T

Η Macan αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την Porsche, μιας κι έχει καταφέρει να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της γερμανικής μάρκας. Η Porsche λοιπόν, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης απέναντι στην Macan την «προικίζει» με μια νέα εξοπλιστική έκδοση, που θα είναι διαθέσιμη την επόμενη χρονιά, με την ονομασία Macan T.

Η Porsche χαρακτήρισε την Macan T ως το «πρώτο της 4θύρο sport μοντέλο» που έχει την ειδική ονομασία, αλλά και ξεχωριστή σημασία, αφού για τη δημιουργία της Macan T εμπνεύστηκαν από την 911 Τ του 1968. Στα του αυτοκινήτου τώρα, η Macan T κινείται από έναν ισχυρό 4κύλινδρο turbo κινητήρα 2 λίτρων με ισχύ 265 ίππων και 400 Nm ροπής. Αυτός συνεργάζεται με το 7τάχυτο κιβώτιο PDK που έχουμε γνωρίσει από διάφορα μοντέλα της Porsche. Σε ότι αφορά την ανάρτηση, αυτή έχει ραφιναριστεί ελαφρώς για να προσφέρει μια πιο σπορ νότα στην Macan T. Επιπλέον υπάρχει το Porsche Traction Management σύστημα που κι αυτό έχει προγραμματιστεί αναλόγως για τις απαιτήσεις του SUV της Porsche, φροντίζοντας να στέλνει παραπάνω δύναμη στον πίσω άξονα, ώστε να περνάει ακόμα πιο σβέλτα από κάθε καμπή. Μάλιστα συνδυάζεται και με το Active Suspension Management (PASM) της Porsche.

Το βάρος του κινητήρα συγκριτικά με τα μοντέλα Macan S & Macan GTS έχει μειωθεί κατά 58 κιλά, στοιχείο που βοηθάει στην επίτευξη ακόμα καλύτερων επιδόσεων. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 6,2 δλ. με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 232 χλμ./ώρα. Εξοπλιστικά η Macan T «φοράει» 20άρες ζάντες σε απόχρωση σκούρο τιτάνιο, με το look να ολοκληρώνεται με το σπορ bodykit, αλλά και τις εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης. Εντός της καμπίνας, η διαφορετικότητα της Macan T ενισχύεται από την ειδική ταπετσαρία Sport – Tex Stripe, αλλά και με την ενσωμάτωση του λογοτύπου της Macan T στα μαρσπιέ της πόρτας.

Get it on Google Play Download on the App Store