Νέο και επετειακό σήμα για την Porsche

H Porsche συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής. Για να γιορτάσει τα γενέθλιά της η φίρμα από το Τσουφενχάουζεν αποφάσισε να ανανεώσει το σήμα της, σε μια αλλαγή που χρειάζεται κοντινή ματιά για να τη διακρίνεις. Καλύτερα ακόμα, θες τα δυο σήματα δίπλα-δίπλα.

Οι διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες, καθώς τα βασικά στοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα. Τα χρώματα συνεχίζουν απαράλλαχτα, καθώς το χρυσό συνεχίζει να αποτελεί το θεμέλιο του εμβλήματος και οι κόκκινες-μαύρες λωρίδες πλαισιώνουν το επίκεντρο, που δεν είναι άλλο από το μαύρο άτι. Οι δυο χιαστί τριάδες με τα κέρατα ελαφιού εννοείται παραμένουν, καθώς μαζί με τα«ροσονέρι» χρώματα και τον ίππο πηγάζουν από το θυρεό της Βάδης-Βυρτεμβέργης. H λέξη «Stuttgart» («Στουτγκάρδη») είναι βαμμένη μαύρη στο νέο σήμα, ενώ το μέταλλο στο άνω μέρος και τα πλαϊνά των χρυσαφί στοιχείων (εκεί που είναι το «Porsche» και οι μαυροκόκκινες λωρίδες) εμφανίζεται πλέον λείο, αφήνοντας το σαγρέ μοτίβο με τα «μπιμπίκια».

Οι κόκκινες λωρίδες με τη σειρά τους το διατηρούν, αλλά σε παραλλαγή κυψέλης. Το χρυσαφί χρώμα επίσης έχει «ξανοίξει» ελαφρώς, ενώ τα κέρατα ελαφιού φαίνονται να είναι ελάχιστα πιο λεπτά και το άλογο λίγο πιο όρθιο. Για όλες αυτές τις αλλαγές που διαβάσατε, η Porsche δηλώνει ότι χρειάστηκαν 3 ολόκληρα χρόνια εξέλιξης και προσχεδίων! Αυτή είναι η πέμπτη φορά που αναθεωρείται το έμβλημα της γερμανικής εταιρίας, καθότι έχουν προηγηθεί εκείνες του 1954, 1963, 1973, 1994 και 2008. Το νέο σήμα θα αρχίσει να μπαίνει στις 718, 911, Macan, Cayenne, Panamera και Taycan στο τέλος του έτους, σε όλα τα μοντέλα και τις εκδόσεις ανεξαιρέτως.

Get it on Google Play Download on the App Store