Πριμαντόνα η νέα Maserati GranTurismo PrimaSerie

H Maserati λανσάρει τη νέα GranTurismo με την ανάλογη επετειακή έκδοση, που ξεχωρίζει εμφανισιακά και εξοπλιστικά. «PrimaSerie» σημαίνει «πρώτη έκδοση», και αυτό ακριβώς είναι η σαγηνευτική Ιταλίδα, που βασίζεται στην κορυφαία Trofeo.

H PrimaSerie γιορτάζει παράλληλα τα 75 χρόνια πορείας της Maserati, μαγνητίζοντας τα βλέμματα με τους δυο χρωματικούς της συνδυασμούς. Ο ένας ντύνει το αμάξωμα στο χρώμα Grigio Lamiera Matte και το συνδυάζει με Corse Red πινελιές στα σήματα, τα φτερά και τις ζάντες. Ο έτερος συνδυάζει το Nero Scarabeo Matte αμάξωμα με Mint Green ενθέσεις στα ίδια σημεία, αλλά με τη διαφορά πως εδώ ο δακτύλιος των ζαντών δεν είναι ολόκληρος βαμμένος. Τα σήματα για την 75η επέτειο βρίσκονται στο κέντρο των 21άρων τροχών, ενώ παράλληλα βρίσκουμε ανθρακονήματα στους αεραγωγούς, το splitter, το spoiler και το διαχύτη.

Carbon φιλέτα απαντώνται και σε πολλά σημεία της καμπίνας, η οποία καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από δέρμα. Οι Corse Red ή Mint Green λεπτομέρειες σε προσκέφαλα και ραφές ακολουθούν το εξωτερικό, με το ψηφιακό ρολόι ανάμεσα στους αεραγωγούς να φέρνει ρετρό αέρα, αλλά και τις οθόνες των 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, των 8,8 ιντσών για το σύστημα κλιματισμού και των 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να γεμίζουν τεχνολογία τα ενδότερα της GranTurismo.

Αλλαγές στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν σε σχέση με τη GranTurismo Trofeo, κάτι που σημαίνει ότι υπό του καπό απαντάται η πιο ισχυρή έκδοση του twinturbo 3.0 V6 Nettuno για το μοντέλο, που αποδίδει 557 ίππους και 650 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, που επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ.0-200 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Η Maserati δεν ανακοίνωσε την τιμή για την  GranTurismo Trofeo PrimaSerie, που θα διατεθεί σε μόλις 75 μονάδες, αλλά δεδομένα θα είναι πιο ακριβή από την απλάη Trofeo, η οποία εκκινεί από τις 226.000 ευρώ στην Ιταλία.

Get it on Google Play Download on the App Store