Πριζώνει κόσμο η Alfa Romeo Tonale PHEV 280 PS

Η Alfa Romeo παρουσίασε επίσημα το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο στα 112 χρόνια πορείας της, που παίρνει τη μορφή της κορυφαίας Tonale και αποδίδει 280 ίππους, συνδυάζοντας κορυφαίες επιδόσεις με ελάχιστη κατανάλωση.

Η Tonale PHEV είχε εμφανιστεί από τις αρχές του έτους, κατά την πρεμιέρα του μοντέλου-αναμορφωτή των Ιταλών. Τώρα, η μιλανέζικη φίρμα ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσής της στην ευρωπαϊκή αγορά, αποκαλύπτοντας πλήρως τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Η Tonale Plug-In Hybrid Q4 συνδυάζει έναν 1.300άρη τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα, που κινεί τους εμπρός τροχούς, με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Ο 1.3λτ. τούρμπο αποδίδει 180 ίππους, την ώρα που το ηλεκτρικό μοτέρ συνδράμει 123 άλογα, για μια συνδυαστική ισχύ που ανέρχεται στους 280 ίππους.

To σύστημα Q4 και ένα 6τάχυτου αυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει την κατανομή της σε όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας πολύ καλά νούμερα επιτάχυνσης, όπως εκφράζονται από τα μόλις 6,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα! Η εφόρμηση της Tonale PHEV Q4 δεν σταματά πριν τα 206 χλμ./ώρα, ενώ μέχρι τα 135 χλμ./ώρα μπορεί να φτάσει μόνο με το ρεύμα. Η μπαταρία των 15,5 kWh, εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 80 χλμ. σε αστικό κύκλο και άνω των 60 χλμ. σε μεικτό, προσφέροντας στον οδηγό της crossover Ιταλίδας συνολική μέγιστη αυτονομία 600 χλμ. Όλα αυτά με μέση τιμή κατανάλωσης μόλις 1,14 λίτρα/100 χλμ. (πάντα βάσει WLTP) και εκπομπές CO2 στα 26 γρ./χλμ. Κοινώς, μπαίνει όποτε θέλει στο Δακτύλιο και δεν πληρώνει τέλη. Η φόρτιση της, δε, με τον on board φορτιστή των 7.4 kW ολοκληρώνεται σε 2,5 ώρες.

Η διάθεση της κορυφαίας Tonale θα ξεκινήσει εντός των προσεχών εβδομάδων στην Ευρώπη, και κατ’ επέκταση στη δική μας αγορά, δίχως ακόμα να ανακοινώνονται τιμές.

Get it on Google Play Download on the App Store