Προ των πυλών το νέο SUV Peugeot 408!

Φαίνεται πως η γαλλική μάρκα έχει βάλει σε πλήρη ισχύ τις μηχανές παραγωγής για να φέρει στην αγορά το συντομότερο το νέο Coupe SUV της που θα βασίζεται στο 308 και θα φέρει το όνομα 408.

Το νέο αυτό μοντέλο, σύμφωνα με πληροφορίες από το site autoplus.fr που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, θα έρθει για να ανταγωνιστεί το φρέσκο Renault Arkana στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV ή για να είμαστε πιο ακριβείς στην κατηγορία των Sports Activity Coupe (SAC). Αντίθετα με ότι πίστευαν πολλοί, η Peugeot δεν θα ασπαστεί την ονομασία 308 Cross, ούτε θα το ονομάσει 4008 (κατά την προσφιλή τακτική της μάρκας να προσθέτει ένα ακόμα μηδενικό στα SUV μοντέλα της).

Το νέο Peugeot 408 θα «πατάει» στο νέο 308, με το μήκος του να αγγίζει τα 4,5 μέτρα, με τους ανθρώπους της γαλλικής μάρκας να αναφέρουν πως θα προσφέρει άνετους χώρους για το κεφάλι και τα πόδια, παρά την κλίση της οροφής. Όμως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπόλοιπες διαστάσεις του (πλάτος, ύψος, μεταξόνιο) δεν έχουν γίνει γνωστές. Εμφανισιακά τώρα το νέο Peugeot 408 θα ενστερνίζεται τη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, με το εμπρόσθιο τμήμα να έρχεται από το 308. Εκεί ξεχωρίζουν τα λεπτά κι αιχμηρά φωτιστικά σώματα, αλλά και τα έντονα LED ημέρας που θυμίζουν «νυχιές». Σε όλα αυτά προσθέστε και τη μεγάλη κι εντυπωσιακή μάσκα χωρίς πλαίσιο. Πηγαίνοντας προς τα πίσω η έντονη κλίση της οροφής κυριαρχεί, τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, η οποία δένει μοναδικά με τα φωτιστικά σώματα και τον σπορ προφυλακτήρα από τον οποίο ξεχωρίζουν οι απολήξεις του συστήματος εξαγωγής. Ο σχεδιασμός της καμπίνας είναι αρκετά φουτουριστικός έχοντας αρκετά κοινά στοιχεία με το εσωτερικό του 308. Ξεχωρίζουν οι δυο οθόνες, η μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων κι η άλλη για τον χειρισμό του infotainment, μεγέθους 10 ιντσών το λιγότερο.

Στο «μέτωπο» των κινητήρων τώρα, το νέο 408 αναμένεται να εξοπλίζεται με την κινητήρια γκάμα του 308, εκτός από το turbo μηχανικό σύνολο των 1,2 λίτρων με τους 110 ίππους. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα το δυναμικό Peugeot 408 θα προσφέρεται με κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων και 130 ίππων, ενώ για τους λάτρεις του diesel θα υπάρχει ο 1.500άρης των 130 αλόγων. Όμως ο εξηλεκτρισμός είναι στο προσκήνιο και το 408 δεν θα μπορούσε να μην ασπάζεται την εν λόγω τεχνολογία. Ετσι θα υπάρχουν επίσης και δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αυτόματο 8τάτυχο κιβώτιο, μπαταρία 12,4 kWh και ηλεκτρικό κινητήρα 110 ίππων. Ειδοποιός διαφορά θα είναι ο κινητήρας βενζίνης των 1.600 κ.εκ. που στη μία έκδοση θα προσφέρει 150 ίππους και στην άλλη 180, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τα 180 και τα 225 άλογα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το autoplus.fr το νέο SUV της γαλλικής μάρκας αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Οκτώβριο του 2022 στο εργοστάσιο Mulhouse, με τιμή εκκίνησης που θα ξεκινάει από τα 30.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store