Αυτό το Renault AIR4 drone πάει… στα ουράνια!

Η Renault σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία «TheArsenale», που έχει έδρα το Μαϊάμι , δημιούργησαν ένα ξεχωριστό πρωτότυπο drone, το οποίο πετάει φυσικά με ηλεκτρικό τρόπο. Η ιδέα για την κατασκευή του «AIR4», προέκυψε από τους εορτασμούς των 60 ετών του εμβληματικού Renault 4, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1961.

Η γαλλική εταιρεία έχει δηλώσει εδώ και μήνες την αναβίωση του πετυχημένου εμπορικά 4L (σε ηλεκτρική εκδοχή), ωστόσο για να είμαστε ειλικρινείς δεν πιστεύουμε πως θα έχει καμία σχέση με το εικονιζόμενο ιπτάμενο 4άρι. Το «AIR4» συμβολίζει την ανεξαρτησία και την ελευθερία, που τόσο πολύ ασπαζόταν και το ιστορικό 4 και για αυτό το παρουσιαστικό του είναι σχεδόν ταυτόσημο. Βέβαια, εκτός της προσθήκης των LED, σε φωτιστικά σώματα, σήμα και προφυλακτήρα, το drone διαθέτει καλούπι ή… « αμάξωμα», αποκλειστικά κατασκευασμένο από ανθρακόνημα.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, χρειάστηκαν ώρες μελέτης και δοκιμών, ώστε να υπάρξει η αναγκαία ακαμψία και να αντέξει το φορτίο και τις πιέσεις που ασκούνται στην απογείωση και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στις τέσσερις άκρες του υπάρχουν αντί για τροχοί, προπέλες αποτελούμενες από δύο έλικες. Οι μπαταρίες λιθίου μπορούν να αποδώσουν 90.000 mAh, ενώ η δύναμη ώθησης φτάνει τα 95 κιλά για κάθε προπέλα.

Ο οδηγός εισέρχεται στο εσωτερικό, όταν και εφόσον ανυψωθεί το αμάξωμα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, όμως η εικόνα της μορφής της καμπίνας παραμένει μυστική. Η Renault ισχυρίζεται πως το «AIR4» είναι σε θέση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα στον αέρα 93 χλμ. και να φτάσει σε ύψος μέχρι τα 700 μέτρα, ενώ μπορεί να πάρει κλίση έως 70 μοίρες.

Το original Renault 4 πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια μονάδες, σε 100 διαφορετικές χώρες, στα 30 και πλέον χρόνια που υπήρξε στην παραγωγή. Το πρωτότυπο ιπτάμενο «AIR4» θα βρίσκεται, ως έκθεμα, στο μουσείο της εταιρείας στο Παρίσι, μέχρι το τέλος του έτους. Μέσα στο 2022, θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη και το Macau.

Get it on Google Play Download on the App Store