Νέα κουπέ-SUV ναυαρχίδα Renault Rafale

H Renault φέρνει τα μαχητικά αεροσκάφη στη γκάμα της, υιοθετώντας το όνομα ενός εκ των διασημότερων για τη νέα κουπέ-SUV ναυαρχίδα της. Το Rafale αποκτά τέσσερις τροχούς και τοποθετείται στην κορυφή του Γάλλου κατασκευαστή, πατώντας στο πάτωμα του Austral.

Η ονομασία «Rafale» μπορεί να είναι συνυφασμένη με τα τελευταία αποκτήματα της Ελληνικής Αεροπορίας, όμως οι ρίζες της πάνε πολύ πίσω από το 1986 – χρονιά που έκανε πρεμιέρα το μαχητικό της Dassault. Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το μακρινό 1934, από ένα αγωνιστικό μονοθέσιο αεροσκάφος ονόματι C460. Κατασκευαστής του; Η Caudron-Renault, εξ ου και η σύνδεση με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Σύνδεση που, σύμφωνα με τη φίρμα από το Boulogne-Billancourt, ενέπνευσε τα σχεδιαστικά ιδιώματα των αυτοκινήτων της, κάνοντάς τα πιο αεροδυναμικά. Αρετή που διέπει και το νέο Rafale.

Οι teaser φωτογραφίες δείχνουν ένα ιδιαίτερα επιθετικό εμπρός μέρος, με τα νέα LED ημέρας -που έκαναν πρεμιέρα στο ανανεωμένο Clio- να χαρακτηρίζουν τη σχεδιαστική του ταυτότητα. Στο πίσω μέρος διακρίνουμε την έντονη κλίση της οροφής και τους φαρδείς ώμους, ενώ σε αμφότερους τους προφυλακτήρες βλέπουμε τη διαφορετική απόχρωση στις πλαϊνές ενθέσεις. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποκαλύπτονται ακόμα, αλλά το περιμένουμε αρκετά μεγαλύτερο από τα 4.510 χλστ. μήκους του Austral, αλλά και από τα 4.568 χλστ. του παρόμοιας φιλοσοφίας Arkana.

Λεπτομέρειες δεν δημοσιοποιούνται ούτε για τα μηχανικά μέρη, πέρα από το ότι βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD (κοινή με το Austral, όπως επίσης με τα Nissan X-Trail και Mitsubishi Outlander) και θα είναι διαθέσιμο με υβριδικά κινητήρια σύνολα. Περισσότερα θα μάθουμε στις 18 Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του Rafale.

Get it on Google Play Download on the App Store