Νέο Renault Morphoz με μεταβαλλόμενο μήκος

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο crossover μοντέλο Morphoz αποκάλυψε η Renault, το οποίο αντιπροσωπεύει το όραμά της σε ό,τι αφορά την προσωπική και την κοινόχρηστη ηλεκτροκίνηση, από το 2025 και μετά.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Twingo Z.E. με 0-50 χλμ./ώρα σε 4 δλ.

Το δυναμικό και φουτουριστικό του αμάξωμα κρύβει μία έκπληξη, αφού το μήκος του μπορεί να αυξομειώνεται, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. βασίζεται στην νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα της Συμμαχίας με τον κωδικό CMF-EV. Πρόκειται για μία πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, την ισχύ και την αυτονομία, αλλά και στον τομέα των επιλογών από το χρήστη, ακόμα και του χώρου αποσκευών.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Renault Kadjar 1.3 TCe 140 PS

Στην έκδοση City των 136 ίππων έχει μήκος 4,4 μ. και μεταξόνιο 2,73 μ. (ένα ρεκόρ για το μήκος του οχήματος) και έχει τη δυνατότητα να εφοδιαστεί με μπαταρίες 40 kWh (αυτονομία 400 χλμ.) που είναι στάνταρ. Η μακριά επιλογή «Travel» του Renault Morphoz με τους 217 ίππους έχει μήκος 4,80 μ. Το μεταξόνιο είναι και αυτό αναλογικά αυξημένο στα 2,93 μ. ώστε να μπορεί να δεχθεί τη μεγαλύτερη μπαταρία και να προσφέρει ένα ακόμα πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Μπορεί να μεταφέρει μπαταρίες με πρόσθετη ισχύ 50 kWh (συνολική ισχύς 90 kWh) και να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, αλλά και δυνατότητα μεταφοράς ακόμα δύο αποσκευών.

Δείτε ακόμα: Νέα Renault Megane R.S. Line και R.S.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα φουτουριστικό τιμόνι, στο κέντρο του οποίου φιλοξενείται μία οθόνη 10,2 ιντσών που εμφανίζει τις βασικές πληροφορίες οδήγησης και ασφαλείας. Πίσω από το τιμόνι, ξεχωρίζει το ταμπλό στο οποίο λάμπουν δια της απουσίας τους (!) ο πίνακας οργάνων και η οθόνη των πολυμέσων.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Megane υβριδικό και 1.0 TCe

Με εντολή του οδηγού – ο οποίος αποφασίζει να κάνει τις οθόνες να εξαφανιστούν – το ταμπλό ανοίγει για να εμφανιστεί ο πίνακας οργάνων Livingscreen που ξεδιπλώνεται «γλυκά». Η απλή και ευρεία αυτή οθόνη απεικονίζει πληροφορίες για την οδήγηση καθώς και πληροφορίες από το σύστημα πολυμέσων. Ο πίνακας οργάνων εμφανίζεται είτε σε πρόγραμμα χειροκίνητης ή αυτόνομης λειτουργίας οδήγησης, επιπέδου 3.

Παρακολουθείστε παρακάτω και τα βίντεο με τις διαμορφώσεις του αμαξώματός του:

Get it on Google Play Download on the App Store