Επίσημο: Αυτό είναι το νέο SEAT Leon

Το μικρομεσαίο μοντέλο της SEAT μπήκε αισίως στην 4η γενιά, διαθέτοντας ένα δυναμικό παρουσιαστικό, ενσωματώνοντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας.

Το νέο SEAT Leon έρχεται για να δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα στα μικρομεσαία μοντέλα του Group, χάρη στο δυναμικό παρουσιαστικό του.

Δείτε ακόμα: Νέα επιδοτούμενα προγράμματα αγοράς SEAT

Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το νέο SEAT Leon ξεχωρίζει με την αιχμηρή εμπρόσθια όψη του, η οποία θυμίζει έντονα το μεγάλο SUV της μάρκας, το Tarraco. Η πλατιά μάσκα τονώνει το αθλητικό παρουσιαστικό του, σε συνδυασμό με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Στο κατώτερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα ξεχωρίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, αλλά και τα οριζόντια φώτα ομίχλης. Γενικότερα το αμάξωμα του νέου Leon έχει έναν ρευστό σχεδιασμό, έως και το οπίσθιο μέρος του, με έντονες γραμμές «να τρέχουν» κατά μήκος του αμαξώματος. Η οροφή σβήνει όμορφα προς τα πίσω, ενώ στο ανώτερο σημείο της 5ης πόρτας υπάρχει ενσωματωμένη αεροτομή.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή SEAT Ibiza 1.0 TGI 90 PS με φυσικό αέριο

Στο ίδιο δυναμικό μήκος κύματος κινείται και το οπίσθιο τμήμα του SEAT Leon. Εκεί υπάρχει μια LED λωρίδα που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος ενώνοντας τα πίσω φανάρια. Κερασάκι στην τούρτα, η αλλαγή στην γραμματοσειρά κάτω από το σήμα της φίρμας στο πορτ-μπαγκάζ.

Το νέο Leon έχει μήκος 4.368 χλστ. (+86 χλστ.), πλάτος 1.800 χλστ. (-16 χλστ.), ύψος 1.456 χλστ. (-16 χλστ.) και μεταξόνιο 2.686 χλστ. (+50 χλστ.). Το Sportstourer (στέισον βάγκον), έχει μήκος 4.642 χλστ. (+93 χλστ.), πλάτος 1.800 χλστ. (-16 χλστ.), ύψος 1.448 χλστ. (-3 χλστ.) και μεταξόνιο 2.686 χλστ. (+50 χλστ.). Το 5θυρο Leon έχει χώρο αποσκευών 380 λτ. και στο Sportstourer είναι τεράστιος στα 617 λτ.

Στο εσωτερικό τώρα, οι μηχανικοί της SEAT ακολούθησαν την πεπατημένη του Golf με μερικές βέβαια διαφοροποιήσεις. Ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά κι ο οθόνη του συστήματος infotainment, που ανάλογα την έκδοση έχει διάσταση 8,25 ή 10 ίντσες. Το ταμπλό φέρει αρκετές γωνίες, ενώ ξεχωρίζουν και τα μεταλλικά φινιρίσματα.

Δείτε ακόμα: H SEAT έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων

Στο τομέα των κινητήρων οι επιλογές προέρχονται από το VW Golf και περιλαμβάνουν τον 3κύλινδρο βενζίνης TSI, χωρητικότητας 1.0 λίτρου 90 και 110 ίππων. Διαθέσιμος είναι όμως κι ο ισχυρότερος 1.5 TSI (με τεχνολογία απενεργοποίησης των κυλίνδρων – Active Cylinder Management) με 130 και 150 ίππους. Οι λάτρεις του πετρελαίου θα έχουν τον 2λιτρο TDI με ισχύ από 115 έως και 150 ίππους, με τις ισχυρότερες εκδόσεις να μπορούν να εξοπλιστούν και με DSG κιβώτιο. Το νέο SEAT Leon θα προσφέρεται και με κινητήρα φυσικού αερίου, τον 1.5 TGI των 130 ίππων.

Η μεγάλη είδηση όμως ​​είναι πως το νέο Leonθα προσφέρεται κι ως plug-in hybrid (eHybrid). Αυτή η έκδοση θα χρησιμοποιεί κινητήρα TSI 1.4 λίτρων, ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου των 13 kWh. Προσφέρει στο Leon συνδυασμένη απόδοση 204 ίππων, ενώ θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 60 χλμ.

Δείτε ακόμη: H SEAT επεκτείνει την γκάμα του Tarraco

Τέλος, ενσωματώνεται ήπια υβριδική τεχνολογία (eTSI) με τον 1.0 TSI κινητήρα βενζίνης 110 ίππων, καθώς και 1.5 TSI των 150 ίππων, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Get it on Google Play Download on the App Store