Έντονα δυναμική η νέα Skoda Fabia

H Skoda παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πρώτα επίσημα σκίτσα της νέας, τέταρτης γενιάς Fabia δίχως καμουφλάζ, αποκαλύπτοντας τα βασικά της σχεδιαστικά γνωρίσματα. Οι αιχμηρές καθαρές γραμμές σε όλο το αμάξωμα γίνονται άμεσα ευδιάκριτες, δείχνοντας ότι το νέο μικρό μοντέλο της Skoda θα έχει σαφώς και δυναμικό ντιζάιν.

Σημαντικές διαφορές υπάρχουν και από πλευράς διαστάσεων, καθώς η νέα Fabia θα έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 111 χλστ. και πλάτος κατά 48 χλστ. από την προγενέστερη. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η νέα Fabia θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου VW. Το μεγαλύτερο αμάξωμα εξασφαλίζει παράλληλα αύξηση των χώρων για τους επιβάτες, συν 50 επιπλέον λίτρα για τις αποσκευές.

Στο εμπρός άκρο της νέας Fabia, το μυώδες παρουσιαστικό τονίζουν τα φωτιστικά σώματα LED και η πλατιά μάσκα με τις τονισμένες γωνίες, όπως και το ανάγλυφο καπό. Ένα έντονο νεύρο διατρέχει τους ώμους του αυτοκινήτου, ενισχύοντας έτσι το πλάτος του. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φώτα σε σχήμα L και η επιμήκης αεροτομή οροφής, η οποία σε συνδυασμό με τα πλευρικά πτερύγια, τους αεροδυναμικά σχεδιασμένους καθρέπτες και τα ενεργά πτερύγια στον αεραγωγό του εμπρός προφυλακτήρα, εξασφαλίζουν εξαιρετική αεροδυναμική.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η πρώτη Fabia παρουσιάστηκε το 2000 και μέχρι σήμερα η παραγωγή της έχει ξεπεράσει τα 4,7 εκατομμύρια οχήματα. Η ολοκαίνουργια Fabia θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο.

Get it on Google Play Download on the App Store