Skoda Slavia ή αλλιώς το Scala σε έκδοση spider

Η μαθητές από την επαγγελματική σχολή της Skoda δημιούργησαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, βασιζόμενο σε μοντέλο παραγωγής. Φέτος, παρουσιάζουν το Skoda Slavia, το οποίο αποτελεί ένα spider όχημα με βάση το Scala.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τι συμβολίζει το σήμα της Skoda;

To Slavia αναπτύχθηκε από 31 μαθητές της Skoda και πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το σπορ πρωτότυπο μοντέλο Skoda 1100 OHC του 1957. Επίσης, η ονομασία «Slavia» ήταν αυτή που πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους ιδρυτές της μάρκας (Václav Laurin and Václav Klement), πριν μετονομαστεί σε Skoda.

Για να μετατραπεί το 5θυρο χάτσμπακ Skoda Scala στο διθέσιο spider Slavia, χρειάστηκε πολύ δουλειά σε κάθε τμήμα του αμαξώματος, του εσωτερικού και των μηχανικών μερών. Επίσης, οι 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 235/30 προέρχονται από το Kodiaq RS, ενώ για τα φρένα χρησιμοποιήθηκε το σύστημα της Octavia RS. To Slavia έχει μήκος 4.362 χλστ., πλάτος 1.793 χλστ., ύψος 1.410 χλστ. και μεταξόνιο 2.649 χλστ., η απόσταση από το έδαφος είναι 180 χλστ. και το βάρος του είναι 1.210 κιλά. Το βράδυ φαίνεται και ο κρυφός φωτισμός στα χρώματα της σημαίας της Τσεχίας (μπλε, λευκό και κόκκινο). Επίσης, στο πίσω άκρο ξεχωρίζει η μαύρη μεγάλη αεροτομή και το φωτιζόμενο σήμα SKODA στο πίσω μέρος, το οποίο χρησιμοποιείται ως φως φρένων και της όπισθεν.

Δείτε ακόμα: Από 19.900€ η νέα Skoda Octavia (τιμές – εξοπλισμοί)

Στη διθέσια καμπίνα έχουν τοποθετηθεί το νέο τιμόνι της Skoda, τύπου μπάκετ καθίσματα και νέες επενδύσεις. Πρόσθετα, έχει εγκατασταθεί ένα πολύ δυνατό ηχοσύστημα με subwoofer 2.250 watts και ηχεία 320 wats. Όσο για τις αποσκευές, υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν δύο πτυσσόμενα ηλεκτρικά scooter της Skoda.

Την κίνηση του Slavia αναλαμβάνει το γνωστό 1.5 TSI μηχανικό σύνολο των 150 ίππων, συνδυασμένο με το 7τάχυτο DSG και με τροποποιημένο σύστημα εξάτμισης.

Δείτε ακόμα: 20 χρόνια και 4 γενιές Skoda Octavia RS

Σίγουρα, οι μαθητές της Skoda αξίζουν και φέτος ένα μεγάλο «Μπράβο» για τη δουλειά που έκαναν. Σίγουρα θα θέλαμε και στην Ελλάδα να υπήρχε κάτι αντίστοιχο, όπου το αποτέλεσμα θα ήταν αναμφίβολα πάρα πολύ καλό.

Get it on Google Play Download on the App Store