Το νέο ευρύχωρο Skoda με τα 521 λτ. πορτ μπαγκάζ

Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του μικρού SUV Kushaq, η Skoda ξεκινά τη διάθεση ενός ακόμα ολοκαίνουργιου μοντέλου, του σεντάν Slavia. Προορίζεται αποκλειστικά για την τεράστια ινδική αγορά, όπου η Skoda έχει επωμιστεί τον ρόλο της μάρκας (εντός του Group) που θα αναπτύξει τη διείσδυση στην αχανή χώρα του άνω του ενός δισεκατομμυρίου κατοίκων, σε επίπεδο πωλήσεων.

Η Slavia είναι το δεύτερο μοντέλο που «βγαίνει» από το σχεδιαστικό κέντρο του Pune, στα δυτικά της Ινδίας και θα κατασκευάζεται στο εκεί εργοστάσιο, μετά το Kushaq. Αμφότερα βασίζονται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, μια παραλλαγή της αρθρωτής εγκάρσιας πλατφόρμας του Volkswagen Group που έχει προσαρμοστεί από τη Skoda ειδικά για την Ινδία. Η χρήση της πλατφόρμας του Group επιτρέπει στο νέο σεντάν να εξοπλίζεται με μια εκτεταμένη γκάμα χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού, στον βασικό εξοπλισμό.

Η νέα Slavia των 4.541 χλστ. μήκους και με το μεταξόνιο των 2.651 χλστ προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για πέντε επιβάτες και ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ 521 λίτρων. Χαρακτηρίζεται από τις κομψές γραμμές μπροστά και το τύπου κουπέ τελείωμα. Το νέο μοντέλο διαθέτει προηγμένα συστήματα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής και κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας, με πρόσβαση σε μια πληθώρα διαδικτυακών υπηρεσιών “MySKODA Connect”.

Η Slavia προσφέρεται με επιλογή από δύο ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης TSI. Αρχικό μοτέρ είναι το 3κύλινδρο 1.0 TSI των 115 PS, ενώ διαθέσιμος και ο γενιάς EVO τετρακύλινδρος 1.5 TSI, των 150 PS. Και οι δύο ενσωματώνουν τεχνολογία Stop/Start, πληρούν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων BS6 της Ινδίας και συνδυάζονται στάνταρ με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, με τον 1.5 TSI να μπορεί να εφοδιαστεί και με επτατάχυτο αυτόματο DSG.

Οι τιμές της Slavia ξεκινούν από 1.069.000 ρουπία (σημερινή ισοτιμία 12.660 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store