Αυτό είναι το νέο SUV smart #1 των 272 ίππων

Η smart κάνει μια νέα αρχή με την πρεμιέρα του νέου μοντέλου της #1, με το οποίο εισέρχεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV. Σχεδιασμένο από τη Mercedes-Benz και εξελιγμένο παράλληλα στην Κίνα, το smart #1, θα είναι ένα premium αυτοκίνητο με ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Αρχικά θα «αγαπηθεί» από το νεανικό -και όχι μόνο- κοινό για το μοντέρνο του σχεδιασμό. Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα αποτελούν οι πολλές καμπύλες σε όλες τις επιφάνειές του και τα μακρόστενα φωτιστικά του σώματα. Αυτά ακολουθούν παρόμοιο μοτίβο εμπρός και πίσω, θυμίζοντας μοντέλα της Mercedes. Το smart #1 είναι πλέον το μεγαλύτερο smart από ποτέ και έχει μήκος 4.270 χλστ., πλάτος 1.822 χλστ., ύψος 1.636 χλστ. και πολύ μακρύ μεταξόνιο 2.750 χλστ. Επίσης, πατάει σε ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και ελαστικά 235/45.

Οι ακροβολισμένοι στα άκρα τροχοί φαίνεται ότι έχουν ωφελήσει σημαντικά τους χώρους των επιβατών, καθώς από τις φωτογραφίες βλέπουμε τον πολύ αέρα για τα πόδια στο πίσω κάθισμα. Αυτό θα είναι διαιρούμενο και συρόμενο, με αποτέλεσμα το πορτ μπαγκάζ να αυξομειώνεται από τα 273 έως τα 411 λίτρα. Το εσωτερικό του ξεχωρίζει και αυτό για το μινιμάλ σχεδιασμό του, με τα ελάχιστα χειριστήρια και τις δύο οθόνες: Αυτές των 9,2 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και των 12,8 ιντσών του infotainment, συν το «αόρατο» Head Up Display των 10 ιντσών.

Το βάρους 1.820 κιλών smart #1 κινεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 272 ίππων και 342 Nm ροπής. Η δύναμη καταλήγει στους πίσω τροχούς και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα είναι γρήγορο. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 66 kWh και η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 420-440 χλμ. Για να «γεμίσει» από 10-80% σε φορτιστή AC απαιτούνται περίπου 3 ώρες, ενώ σε DC αρκούν σχεδόν 30 λεπτά.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store