Νέο μικρομεσαίο Crossover smart #3

H smart παρουσίασε το πρώτο της Crossover μοντέλο, το smart #3, σε μια ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στη Σαγκάη. Ωστόσο, το smart #3 θα παρουσιαστεί και στο ευρωπαϊκό κοινό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο, τον Σεπτέμβριο του 2023, πριν κυκλοφορήσει στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του επόμενου έτους.

Σχεδίαση αλά Mercedes-Benz

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του smart #3 θυμίζει αρκετά τις Mercedes EQ (π.χ. την EQE), αφού δημιουργήθηκε αποκλειστικά από την παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Οι πολλές ομαλές και απαλές καμπύλες από άκρη σε άκρη κυριαρχούν στο αμάξωμά του. Χαρακτηριστικά του γνωρίσματα αποτελούν οι λεπτοί προβολείς CyberSparks LED, που συνδυάζονται με μια χαρακτηριστική «μύτη καρχαρία». Στα πλαϊνά, η δίχρωμη οροφή συναντά τη χαρακτηριστική γραμμή που θυμίζει τόξο, δημιουργώντας κομψή σπορ σιλουέτα fastback. Η αεροτομή, οι έντονα κεκλιμένες πίσω κολώνες, η ακμή της πόρτας του χώρου αποσκευών και τα πίσω φώτα με pixel στοιχεία, τονίζουν το δυναμισμό που εκπέμπει. Το μήκος του smart #3 φτάνει τα 4.440 χιλιοστά, με πλάτος 1.844 χιλιοστά, ύψος 1.556 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.785 χιλιοστά.

Πολλές καμπύλες κυριαρχούν και στο ταμπλό του, όπου τα κυκλικά σχήματα που παραπέμπουν σε εισαγωγές τουρμπίνας, θυμίζουν επίσης Mercedes-Benz. Στο κέντρο κυριαρχεί η μεγάλη και υπερυψωμένη οθόνη των 12,8 ιντσών. Χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, το smart #3 υπόσχεται ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Τα ενσωματωμένα προσκέφαλα αυξάνουν επιπλέον την οδηγική άνεση και υπογραμμίζουν τη σπορ φιλοσοφία σχεδιασμού εσωτερικού. Εν τω μεταξύ, το σύστημα infotainment εξοπλίζεται με σύστημα Beats Soundsystem 13 ηχείων.

Δύο ηλεκτροκινητήρες

Το smart #3 είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όμως ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα χαρακτηριστικά. Το πιθανότερο είναι να διατίθεται σε εκδόσεις ισχύος 272 και 428 ίππων, με μπαταρία 66 kWh και μέγιστη αυτονομία 440 χιλιομέτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store